DeetosSnel A1 pakt districtsbeker ZuidWest

Door:
Aangepast: 18 mei, 2017

DeetosSnel A1 heeft de districtsbeker van ZuidWest gewonnen. In de finale werd gewonnen van Vitesse.

In de zaal kwam de A1 net tekort om zich te plaatsen voor de play-offs, de komende weken krijgt het team een herkansing om wel de veldfinale te halen, maar in Etten-Leur lonkte de eerste nieuwe kans om het seizoen af te sluiten met een ‘prijs’: de Districtsbeker van ZuidWest. Korfbalvereniging Focus (nieuwe fusievereniging van ELKV en Zevenbergen) was de gastheer.

In de bekerfinale trof onze A1 het Barendrechtse Vitesse. Deze ploeg is koploper in de A-overgangsklasse en versloeg afgelopen weekend nog onze A2. Het verschil tussen de hoofdklasse en overgangsklasse werd op het veld pas echt zichtbaar na de rust.

In de basisopstelling missen Brend (blessure) en Tommy (examens) en daarvoor in de plaats treedt Luke van der Linden aan (hij zou een prima pot spelen). In de eerste helft gaat Vitesse gelijk op met DeetosSnel A1. Een groot gat wordt door beide ploegen nooit geslagen en wisselend staan de ploegen op een voorsprong. De doelpunten vallen ogenschijnlijk makkelijk aan beide kanten. En er wordt bij beide teams zowel over de dames als de heren gescoord. In de rust dan toch een kleine voorsprong voor de Dordtse ploeg: 16-14. Het is geen eenvoudige wedstrijd voor de rood-witten en er zal meer (verdedigende) arbeid verricht moeten worden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na de rust pakken de rood-witten het inderdaad wat energieker aan. Het tempo in de aanval gaat in een hogere versnelling, er wordt meer verdedigende druk gegeven en meer rebounds aangegaan en gewonnen. Via een 8-3 tussensprint staat er dan al snel een comfortabele 23-17 op het scorebord. Het lukt Vitesse niet meer om aan te klampen en het verschil in de wedstrijd loopt almaar verder op (30-22). Ondanks dat het door de zomerse omstandigheden goed toeven is langs de lijn, wacht iedereen toch wel een beetje op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De wedstrijd is gespeeld, het is alleen nog afwachten wat de eindstand zal zijn. N 2x 35 minuten wordt dat uiteindelijk 35-25.

Uit handen van de districtsvoorzitter van ZuidWest kan de beker en (grotere) wisselbeker in ontvangst genomen worden door Randy en gaan de armen van de gehele groep in de lucht.

De focus zal nu weer volledig liggen bij het slot van de competitie en de te spelen kruisfinale op zaterdag 10 juni.

In de bekercompetitie van ZuidWest derhalve een dubbelslag voor DeetosSnel A1 en B1. Evenals de afgelopen drie seizoenen.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *