Over DeetosSnel

Korfbal
Korfbal is de enige gemengde teamsport en is inmiddels ook een wereldsport. In ruim 60 landen wordt de sport gespeeld. Korfbal bij DeetosSnel is bedoeld voor jongens, meisjes, vaders, moeders, jong en oud. Een familiesport bij uitstek dus.
Onze vereniging telt ruim 650 leden en is op allerlei fronten actief. Korfballen bij DeetosSnel betekent sport en ontspanning bij een club die meer dan 90 jaar bestaat.

 

Topkorfbal, wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal

Korfballen bij DeetosSnel doet iedereen op zijn eigen niveau. Dat is mogelijk op het allerhoogste niveau in Nederland, maar ook recreatief in één van de lagere teams.
Vanaf 1919 speelt het eerste team van Deetos op het hoogste niveau. De finaleplaats is 10 keer behaald en 5 keer is Deetos kampioen van Nederland geworden.

 

Jeugdbegeleiding en technisch jeugdplan

Als enige vereniging in Dordrecht spelen bij DeetosSnel alle eerste teams, in iedere leeftijdscategorie, op het allerhoogste (landelijke) niveau.
De basis bij DeetosSnel wordt dan ook sinds decennia gelegd in een technisch jeugdplan en uitstekende begeleiding door ervaren en betrokken trainers en coaches. Deze opzet zorgt er voor dat deze teams ook in de toekomst op het hoogste niveau kunnen blijven spelen.
De goede begeleiding en opleiding hebben geleid tot landskampioenschappen voor het junioren team (A1) in 1988, 1998 en 2002, het aspirantenteam (B1) in 2004 en pupillenteam (D1) in 2010 en 2011. Ook andere jeugdteams (B1, C1 en D1) bereiken regelmatig de diverse landskampioenschappen. Zo stonden in 2003 zowel DeetosSnel A1, A2, B1, C1 als D1 in de eindrondes voor het Nederlands Kampioenschap. In het seizoen 2009-2010 kwamen de B1, C1 en D1 uit op het NK. De D1 werd in de zaal Nederlands Kampioen en op het veld 2e van Nederland. In het seizoen 2010-2011 werd de D1 zelfs in de zaal én op het veld Nederlands Kampioen.

 

Nevenactiviteiten

Naast korfbal biedt onze vereniging mogelijkheden tot ontspanning in de vorm van spelavonden, kaartavonden, darten, disco, herfstkamp, Sinterklaasfeest, Kerstdiner, welpendagen, playbackavond, familiemix-toernooi, vaardigheidsdag, bosdag, koppelschieten en nog veel meer. Ook voor ouders/volwassenen is er gelegenheid om als rustend lid aan de diverse activiteiten deel te nemen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met de trimploeg of recreanten mee te trainen of in de hal bowls te spelen.

 

Accommodatie

Dat DeetosSnel uiterst gezond en rendabel is, blijkt uit de trotse bezittingen:

twee schitterende kunstgrasvelden en natuurlijk de eigen sporthal met maar liefst twee speelvelden. Daarnaast is er de mogelijkheid om na de training of wedstrijd met elkaar nog wat te drinken in de eigen sfeervolle kantine.

 

Leeftijdscategorieën

Korfballen bij DeetosSnel is mogelijk vanaf 4 jaar. Je begint dan met trainen op de woensdagmiddag bij de KangoeroeKlup. Hier vindt spelenderwijs de kennismaking met de korf, de bal en korfbal plaats.

Vanaf 6 jaar mag je ook wedstrijden spelen. Je wordt dan ingedeeld bij een F-team. In de F-ploegen speel je met een viertal, later in een achttal. Ieder seizoen worden opnieuw teams samengesteld, naar leeftijd en niveau.

We onderscheiden de volgende leeftijdscategorieën:

 

Groep Categorie Leeftijden
Welpen KangoeroeKlup 4 en 5 jaar
Pupillen F 6 en 7 jaar
E 8 en 9 jaar
D 10 en 11 jaar
Aspiranten C 12 en 13 jaar
B 14 en 15 jaar
Junioren A 16, 17 en 18 jaar
Senioren S vanaf 19 jaar

 

Bij het bepalen van de categorie is je leeftijd op 1 oktober van dat jaar van belang.

 


Trainingen en wedstrijden

Afhankelijk van het team waar je bent ingedeeld, train je één of meerdere keren in de week. Het trainingsschema met de bijbehorende tijden wordt, aan het begin van het seizoen, gepubliceerd in de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staan ook de aanschrijvingen voor de wedstrijden. Bij de aanschrijving vind je ook de overige informatie. Over hoe laat de wedstrijd begint, hoe laat je aanwezig moet zijn (bij thuiswedstrijden) of hoe laat je moet vertrekken (bij uitwedstrijden). Ook het vervoer staat hierbij vermeld. De jeugdploegen tot en met de B spelen hun wedstrijden altijd op zaterdag. Als je overgaat naar de junioren en senioren dan kan je aangeven of je op zaterdag of op zondag wilt gaan spelen.

 

Nieuwsbrief en Clubmagazine

De digitale nieuwsbrief verschijnt eens in de twee weken. Daarin vind je allerlei informatie over de trainingen en (oefen)wedstrijden, maar ook over actuele nevenactiviteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail verstuurd naar de leden. Daarnaast kan je de nieuwsbrief ook openen of downloaden op de eigen website (www.deetossnel.nl).

 

Het tenue

Het clubtenue van DeetosSnel bestaat uit een rood-wit gestreept shirt en zwarte broek/ rok. Voor de clubkleding is een kledingleaseplan opgezet binnen de vereniging. Sommige teams hebben tevens de beschikking over trainingspakken.

Het shirt ontvang je via de kledingcommissie, een broekje of rokje dien je zelf te kopen.

Supportersvereniging

De supporters zijn de negende man/vrouw tijdens de wedstrijden en zorgen voor de nodige sfeer en aanmoedigingen.

 

Clubcard

Alle leden krijgen bij aanvang van de competitie een persoonlijke clubcard (seizoenkaart) uitgereikt waarmee ze gratis alle wedstrijden van DeetosSnel 1 en 2 kunnen bekijken. Behalve dat je er zelf iets van kunt opsteken, kan ons vlaggenschip de supporterssteun goed gebruiken.

 

Vrijwilligerswerk

Vele handen maken licht werk. Dat geldt zeker binnen een vereniging. Zo kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Ben je bereid om een bardienst te draaien, een wedstrijd te fluiten of in de redactie te stappen, neem dan contact op met één van de leden van de betreffende commissie. Ouders van jeugdleden die een steentje bij willen dragen, zijn van harte welkom.

 

Ouders graag gezien

Uiteraard zien we graag dat de ouders van onze jeugdleden enthousiast en betrokken zijn bij de activiteiten van hun kind(eren). Zoals eerder beschreven, stellen we een bijdrage voor de invulling van de randvoorwaarden op prijs. Als de kinderen met plezier hun sport beoefenen, is dat voor iedereen leuk. Enthousiasme langs de kant wordt ook gewaardeerd. We hebben echter voor elk team voor begeleiding gezorgd en vragen u daar in uw enthousiasme rekening mee te houden. Op elk schip kan er tenslotte maar één de kapitein zijn, en dat is bij korfbal dus de coach.

 

Contributie

Als je lid wordt van DeetosSnel ben je ook contributie verschuldigd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in spelende leden, niet-spelende leden, bowlsleden en donateurs. Bij het lidmaatschap kan je aangeven of de bedragen automatisch geïncasseerd mogen worden.

De actuele contributiebedragen kan je op de website terugvinden onder [Club] – [Contributie].

 

Geïnteresseerde vriendjes of vriendinnetjes

Ken je iemand die misschien ook wel zou willen gaan korfballen? Nodig hem of haar dan eens uit om mee te gaan. Het is ten alle tijden mogelijk om vrijblijvend een kijkje te nemen op ons complex of om eens mee te trainen (maximaal 3 keer). Neem dan vooraf even contact op voor de juiste trainingstijden.

 

Meer informatie?

We hopen dat je zo een algemene indruk van onze vereniging hebt gekregen. Voor meer informatie kan je natuurlijk altijd eens een kijkje komen nemen aan de Vorrinklaan.
Heb je nog specifieke vragen stel ze dan gerust, dat kan persoonlijk, telefonisch of per e-mail.

T: Marjolein Naaktgeboren, telefoon: 078 – 621 29 82

E: info@deetossnel.nl