DeetosSnel toont klasse in Zeeland

Door:
Aangepast: 30 september, 2017

DeetosSnel heeft de koppositie nog steviger in handen na de eclatante overwinning op TOP in Arnemuiden (11-24).

In het Zeeuwse Arnemuiden etaleerde het Dordtse team hun grote klasse. Sterk in de breedte binnen het team, maar ook op de reservebank. Daar waar de TOP-dames normaliter het verschil maken voor het team en de heren veelal ondergeschikt spelen, was er sprake van een collectieve off-day en schotloosheid … of toch de klasse van DeetosSnel. Uitgerekend bij de dames lieten de Dordtse dames zien allemaal individueel beter te zijn dan hun directe tegenstander. En bij de heren was dat niet anders, maar daar was dat ook vooraf de verwachting.

Ging de wedstrijd in de beginfase nog gelijk op (tot 6-6 telkens 1 doelpunt verschil en weer gelijk), werd halverwege de 1e helft dan toch het eerste gaatje geslagen 6-8. TOP weet op dat moment nog aan te klampen (7-8, 7-9, 8-9 en 8-10) maar weet zelf steeds moeilijker kansen te creëren. In de laatste 10 minuten voor rust wordt het gat voor het eerst groter dan twee. Fenna weet, na het gretig instappen van haar dame, een moeilijke bal onderhands van afstand te maken 8-11. Die stand blijft vervolgens bijna 8 minuten op het scorebord staan. In de voorlaatste minuut weet Brett  van afstand de mand weer te vinden en in de slotseconden weet Jimin een strafworp te forceren en te maken. Een geruststellende 8-13 staat op het scorebord.

Na rust gaan de rood-witten (vandaag in het zwart overigens) verder waar ze voor rust gebleven waren … de tegenstander vastzetten en zelf wel scoren. De voorsprong wordt vergroot via 8-15, 9 -15 naar 9-16. Er zijn nog 20 minuten te spelen en iedereen ziet dat de wedstrijd onder controle is. Jordan pakt zijn doelpuntje mee in de paalzone na reboundduel 9-17 en scoort er ook nog één van afstand. Lekker voor het zelfvertrouwen. En Noutje rond af met een ware one-hander (10-18). Aan de Zeeuwse kant is het geloof in eigen kunnen inmiddels danig ingezakt. Jeanine Marijs ligt volledig aan de ketting bij Brett, Marit heeft weer haar steals in het buitenveld en Fenna en Francy geven geen krimp en hebben het ogenschijnlijk eenvoudig. Er wordt fantastisch verdedigd … en het schot is bij TOP vandaag ook bedroevend slecht. Exemplarisch is de aanval van de Zeeuwen waarin de Dordtenaren een soort van zone-verdediging hebben opgetrokken en spelers vrij laten, maar dat iedereen bij TOP de bal naar elkaar aflegt en de kans toeschuift, maar niemand het schot durft te pakken. Geen geloof, geen vertrouwen.
Aan Dordtse kant gaat het de laatste 14 minuten juist wel lekker. Björn kan voortijdig naar de kant en Bart, Wessel en Mats maken weer extra speelminuten in de hoofdmacht. Via Marit, Nout, Wessel, Marit, Francy en Fenna wordt de einduitslag tenslotte naar 11-24 getild.

Hoe raar ook (op voorhand), een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. Deze zaterdag dan.
We komen TOP nog 3x tegen dit seizoen. Die zullen zondermeer gebrand zijn revanche.

De komende 2 speelronden volgen de Dordtse derby’s. Zaterdag 7 oktober tegen Oranje Wit in de Stadspolders. Zaterdag 14 oktober thuis tegen achtervolger Sporting Delta.

Met name de dames van DeetosSnel dwongen vandaag hun directe tegenstanders op de knieën …

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *