Korfbaldag NKD naar Dordrecht

Door:
Aangepast: 2 februari, 2013

De Nationale Korfbaldag, het sluitstuk van het korfbalseizoen in de buitenlucht met de belangrijkste veldfinales, krijgt komend jaar gestalte in Dordrecht. De vijf korfbalclubs in de Merwestad dragen op zaterdag 22 juni gezamenlijk zorg voor de organisatie.

DeetosSnel/Volhuis, Oranje Wit, Sporting Delta, Movado en KC Dordrecht slaan de komende drie jaren de handen ineen om de Nationale Korfbaldag tot een succes te maken. In nauwe samenwerking met het Sportbedrijf Dordrecht deed het kwintet een gooi naar de organisatie van de slotdag van het korfbalseizoen, nadat Avanti uit Pijnacker de voorbije twee seizoen huisvester was van het evenement.

“We hebben met elkaar een bidbook opgesteld en naar het KNKV gezonden,”geeft Kees Kleingeld, voorzitter van Oranje Wit, aan. “Dat is dus blijkbaar in de smaak gevallen.”

De vijf korfbalclubs in de Merwestad hebben de samenwerking de voorbije tijd geïntensiveerd. “Het voorzittersoverleg is nieuw leven ingeblazen en eerder dit jaar hebben we met elkaar een korfbalkrant uitgebracht. Dat was de basis om met elkaar het plan uit te werken om de Nationale Korfbaldag naar Dordrecht te halen,” schetst Kleingeld.

De Nationale Korfbaldag werd de voorbije jaren – voor Avanti fungeerde onder andere PKC/Hagero als huisvester – gecentreerd op één accommodatie. Kleingeld: “Hoe we het precies gaan doen, moet nog uitgewerkt worden maar wij willen de Korfbaldag op alle accommodaties laten plaatsvinden. Movado is bijvoorbeeld een voortrekker als het gaat om het G-korfbal in de stad Dordrecht. Dat NK willen we ook bij de Nationale Korfbaldag betrekken en dat is nog nooit gebeurd. We zullen de dag snel gaan invullen en bepalen welk evenement op welke accommodatie zal belanden.”

De ‘Korfbaldag’ zou de opmaat moeten vormen voor nóg meer. “Het is misschien nog prematuur, maar er bestaan ideeën om tot een Dordtse Korfbalweek te komen. Dat lijkt ambitieus, maar daar willen we werk van maken.”

Door: Arco Bomgaars (AD)