De vrijwilliger … het Wedstrijdsecretariaat

Door:
Aangepast: 1 maart, 2017

De functie van het wedstrijdsecretariaat is redelijk opgesplitst op dit moment, zodat het werk te overzien is. Eén onderdeel zijn de aanschrijvingen, zorgen dat alle wedstrijden juist in de nieuwsbrief staan met tijden en de juiste spelers en vervoer. Het andere onderdeel heeft te maken met de afschrijvingen. Zorgen dat de ploegen compleet zijn als er spelers afwezig zijn. De mensen van het wedstrijdsecretariaat worden ondersteund door Ron van Gemert, die ook helpt met het eventueel verzetten van wedstrijden.

De aanschrijvingen worden op dit moment gedaan door Sylvia Schot en Manuela Danese. Dit is eigenlijk een administratieve functie. Elke twee weken leveren zij het wedstrijdgedeelte aan voor de nieuwsbrief.

Voor de afschrijvingen hebben we op dit moment alleen mensen bij de jeugd jammer genoeg. Als je een keer niet kunt spelen schrijf je (meestal telefonisch) af bij deze mensen. Zij hebben er dus zicht op hoeveel afschrijvingen er in totaal zijn en bekijken hoe de ploegen opgevuld kunnen worden. Soms hebben ze daar ook overleg over met de coaches. Zij gaan dan andere spelers bellen om te vragen of die in kunnen vallen en zorgen er op die manier voor dat alle ploegen op vrijdagavond compleet zijn. Op dit moment doet Jacqueline Peute de afschrijvingen voor de E- en F-jeugd, Riet van Geffen voor de B-, C- en D-jeugd en Marsja Bussing voor de A-jeugd. Bij de senioren ploegen kunnen we hier niemand voor vinden en wordt het door de coaches/aanvoerders gedaan. Het nadeel hiervan is dat sommige mensen in een weekend wel door 5 ploegen gevraagd worden om in te vallen en dat er geen totaaloverzicht is. Soms is iemand al gevraagd door een ploeg, terwijl het in het belang van de vereniging beter is als diegene met een andere ploeg mee zou doen. Over het algemeen wordt het redelijk opgelost, maar een wedstrijdsecretariaat zou nog beter zijn. In sommige weken zijn er bijna geen afschrijvingen, in andere weken zitten ze op vrijdagavond wel een uur te bellen om alles rond te krijgen. De telefoonkosten krijgen ze uiteraard wel vergoed.

Ben jij wel zo’n regelneef, die hier iets in zou willen betekenen? Geef het dan door aan Ron van Gemert.

 

WAT DOET DE VRIJWILLIGER?
Op de JAV is het nieuwe vrijwilligersbeleid aangenomen. Jullie horen hier de komende tijd nog meer over, maar één van de punten is dat wij alle leden meer willen laten weten over wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging. Daarom gaan wij vanaf nu in elke nieuwsbrief iets vertellen over één van de vele taken, die door de vrijwilligers uitgevoerd worden.

Reacties

  1. karin sturm

    9 september 2017 at 13:48

    hallo, ONDO A1 moet zaterdag 16 sept. tegen jullie A2 spelen om 12.25
    Nu zouden we graag deze wedstrijd willen verzetten in tijd. Zou het mogelijk zijn om om half 11 te spelen of rond half 5? Zo kunnen de kinderen van de A1 mee met ondo 3 en 2
    gr. Karin