DeetosSnel wint ook 2e stadsderby (22-16)

Door:
Aangepast: 15 oktober, 2017

Na de winst op Oranje Wit vorige week, heeft DeetosSnel ook de stadsderby tegen Sporting Delta gewonnen (22-16).

Door het prettige nazomerweer (flink anders dan het herfstweer van vorige week) en het mooie affiche van de stadsderby tussen DeetosSnel en Sporting Delta was er behoorlijk wat publiek afgekomen op de wedstrijd aan de Vorrinklaan. Flink wat zon, beetje wind en 2 teams die in hun basisformatie konden starten.

Na de 1-0 van Jimin (strafworp voor Jordan) komt Sporting Delta via Frank Vogt voor de enige en ook direct laatste keer op gelijke hoogte (1-1) in de wedstrijd. Daarna pakt DeetosSnel het initiatief en loopt in score langzaam weg (4-1, 4-2 tot 6-2). Coach Eric Geijtenbeek besluit een time-out te nemen om bij te sturen. In eerste instantie sorteert geen effect en gooit Francy vanaf afstand de 7-2 erin, maar daarna kruipt Sporting Delta toch dichterbij via 7-3 (we zijn dan halverwege de 1e helft), 8-3, 8-4, 8-5 en zelfs 8-6. Als Björn van afstand 2x raak (10-6) schiet lijkt het gat opnieuw te zijn geslagen, een marge van 4 doelpunten. Sporting Delta klampt aan en weet de schade te beperkten tot 12-9 bij rust, terwijl het gat op dat moment al wel groter had kunnen zijn.

Na de thee zet Jordan met een schot de rood-witten opnieuw op de veilig marge van 4 (13-9) en bouwt Björn die marge uit naar 5 (14-9). Dan is er de enkelblessure van Marit. Haar plek wordt afwisselend ingenomen door Maureen en Laura. De afstemming in het vak moet even opnieuw worden gezocht en Sporting profiteert (o.a. door enkele strafworpen) door opnieuw dichterbij te kruipen (14-12). De doelpuntloze fase (circa 9 minuten) van de thuisploeg wordt tenslotte doorbroken middels een strafworp van Björn voor Nout (15-12) en Brett benut een korte kans na winst in de rebound. Als het andere vak daar dan direct twee extra doelpunten aan toevoegt is de marge voor het eerst in de wedstrijd 6 doelpunten. Niets aan de hand en alles onder controle. Coach Eric Geijtenbeek grijpt opnieuw naar een time-out. Het mag niet baten. Weliswaar scoort Laurens Tijhuis nog de 18-13, maar moet hij kort daarna het veld verlaten met een blessure. Er staan nog 13 minuten op de klok. Als Brett de 19-13 binnenschiet is het geloof in een goede afloop weg ge-ebt bij de ploeg van de Gravensingel. In de slotfase is er dan nog ruimte voor speeltijd voor Mats en Jens. Beide ploegen scoren nog 3 maal. Middels een prachtige doorloopbal brengt Laura de eindstand van 22-16 op het scorebord.

Doelpunten DeetosSnel: Björn van Rosmalen (7x), Jimin de Vries (4x), Brett Zuijdwegt (3x), Francy Crielaars (2x), Jordan de Vogelaere (2x), Nout van der Wal (2x) en Laura van der Linden (1x).

De ploeg van Gert-jan en Patrick mag zich herfstkampioen noemen in de hoofdklasse-B en heeft uit 7 wedstrijden de volle buit van 14 punten binnengehaald. Het gat naar de naaste achtervolgers (TOP op 4 punten, OVVO op 5 punten en Sporting Delta op 6 punten) is ook al geslagen. De ploeg gaat met vertrouwen de zaal in, waar iedereen uiteraard weer op 0 punten start, en de uitdaging opnieuw wordt aangegaan om de play-offs te bereiken.

Aan de Vorrinklaan waren er deze dag allemaal duels tussen DeetosSnel en Sporting Delta de bewonderen. Bij de C1 werd er gewonnen (7-1), bij de B1 de punten gedeeld (12-12) en het tweede liep opnieuw averij op (13-16). In Papendrecht won de A1 het laatste duel voor de zaal tegen PKC A1 (20-21).

We gaan de zaal in … !!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *