Resultaten Pre-challenge

Door:
Aangepast: 18 oktober, 2017

Het Pre-Challenge-toernooi voor U13 en U15 is afgelopen. Van ieder RTC plaatste zich 1 team voor de Korfbal Challenge in Rotterdam.

De verhoudingen tussen de RTC’s uit West en ZuidWest lagen vandaag wel erg scheef. In dit overgangsjaar (in de nabij toekomst loopt het RTC-talentenjaar van 1 januari tot 31 december) is de samenstelling van de RTC-teams op verschillende wijze tot stand gekomen in de diverse districten. Zo hebben West en NoordWest ervoor gekozen om de huidige periode (aug-dec 2017) nog een selectie samen te stellen die voldoet aan de gestelde leeftijdseisen en in januari weer een nieuwe selectieprocedure te starten, terwijl de andere districten (Noord, Oost, Zuid, ZuidWest) ervoor hebben gekozen om in augustus een selectieprocedure te starten waarbij de groepen anderhalf jaar bij elkaar blijven. Kortom: de gemiddelde leeftijd van de RTC-teams bij West lag een jaar hoger dan die bij de RTC-teams van ZuidWest. En dat was goed te merken in de wedstrijden en de uitslagen.

Zodoende vormde de RTC’s van Den Haag en Rijnland telkens de nummers 1 en 2 in de poule en de RTC’s van Dordrecht en Rotterdam de nummers 3 en 4. Maar vooraf was ook al bekend dat van ieder district slechts 1 team bij U13 en 1 teams bij U15 zich kon plaatsen voor de Talenten Challenge in Rotterdam. Dus het beste team van West en het beste team van ZuidWest. En die plekken werden netjes gelijk verdeeld door alle RTC’s.

Bij onder-15 plaatsten RTC Rijnland en RTC Rotterdam (met Alec) zich voor ‘Rotterdam’.
Bij onder-13 plaatsten RTC Den Haag en RTC Dordrecht (met Amber, Bobbi, Jinthe, Bora, Daan en coach Lucas) zich voor ‘Rotterdam’.

De Talenten Challenge is onderdeel van de Korfbal Challenge en wordt tijdens de kerstvakantie gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam.

De RTC’s die zich, bij één van de 3 pre-challenge-toernooien, niet hebben weten te plaatsen voor ‘Rotterdam’ spelen het KNKV-eindejaarstoernooi in Dordrecht op 2 januari 2018.

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *