Triple in Nieuwerkerk

Door:
Aangepast: 12 november, 2017

DeetosSnel 1 (23-27), DeetosSnel 2 (22-30) en DeetosSnel A1 (10-22) zijn goed aan het zaalseizoen begonnen met winst op Nieuwerkerk.

Bij het debuut in de hoofdklasse ging thuisploeg Nieuwerkerk voortvarend van start en scoorde direct het eerste schot. DeetosSnel counterde na een lange aanval met meerder schotpogingen en spelhervattingen via Brett wel direct terug 1-1. Maar de rookies Koen Collée en Niels Stuurstraat schoten met scherp en namen hun ploeg op sleeptouw. Bij DeetosSnel ging het scorend allemaal wat stroever. De kansen waren er wel, maar de doelpunten (nog) niet. In de eerste helft wist de debutant in eigen huis brutaal de voorsprong te pakken en verder uit te bouwen, tot zelfs 4 doelpunten verschil. DeetosSnel klampte aan en wist de schade halverwege de wedstrijd toch de beperken tot maar één doelpunt (12-11).

In de 2e helft een voortvarende start van de Dordtenaren. Na de 12-12 (eindelijk weer op gelijke hoogte) was daar ook direct de voorsprong (12-13). Weliswaar wist Nieuwerkerk nog weer op gelijke hoogte te komen (13-13), maar vanaf dat moment waren de rood-witten de ploeg op voorsprong en moest de thuisploeg telkens in de achtervolging. Er werd een gaatje geslagen naar 13-16 en de marge van 2 á 3 doelpunten bleef lang op het scorebord (15-18, 16-19 en 17-19). Met nog 13 minuten op de klok wordt er dan gewisseld, Laura en Randy komen in het veld, terwijl ook Nieuwerkerk middels time-outs en wissels het tij probeert te keren. Het spelbeeld blijft echter hetzelfde. Via 17-20 en 18-21 zorgt Jimin met een schot de 18-22 en voor het eerst in de wedstrijd voor een marge van 4 doelpunten. En de klok tikt verder … nog 10 minuten te spelen. Dani Hogendoorn zorgt via een strafworp en een schot voor 20-22 en de spanning keert terug in de wedstrijd.  In de eerste volgende aanvallen zorgt Jimin met de 20-23 en 20-24 er echter voor dat die ook direct weer wegebt. De wedstrijd lijkt in de pocket. Coach Léon Simons probeert op tactisch vlak het aanvalsspel nog te ontregelen door met 2 heren achter te verdedigen en terug te zakken naar de paalzone. Maar dat wordt afgeschoten door Nout (20-25). Nog 5 minuten op de klok … Beide ploegen scoren nog enkele malen, zodat er aan het einde van de speeltijd een 23-27 eindstand op het bord staat. De eerste 2 punten zijn binnen.

De ploeg bedankt het meegereisde publiek, dat in grote getale naar Nieuwerkerk was afgereisd. Minimaal de helft van het publiek was van Dordtse komaf. Zij hadden een dagje Nieuwerkerk achter de rug. Eerder speelden DeetosSnel 2 en DeetosSnel A1 ook in sporthal De Kleine Vink.

DeetosSnel 2 trad aan tegen Nieuwerkerk 2. De ploegen wisten op voorhand dat ze aan elkaar gewaagd zouden zijn, want beide teams bezetten (weliswaar gedeeld) de koppositie op het veld in de beide reserve hoofdklassen. De wedstrijd van DeetosSnel 2 ging in de eerste helft gelijk op, waarbij beide teams telkens om beurten de voorsprong hadden, maar de andere ook altijd weer langszij zag komen. Het levert een doelpuntrijke 1e helft op en halverwege de wedstrijd stopt de teller voor beiden op 16. Rust: 16-16. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Maar waar de rood-witte brigade van Loek van der Wal makkelijk bleef scoren stokte de productie bij de thuisploeg. De 22-30 eindstand laat een duidelijk verschil zien.

Waar bij DeetosSnel 1 en 2 het verschil eigenlijk pas in de 2e helft werd gemaakt, was dat bij DeetosSnel A1 juist in de 1e helft het geval. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna schoot onze A1 met scherp en hoog rendement en kwam Nieuwerkerk nauwelijks meer tot fatsoenlijke aanvalspogingen. Halverwege staat er reeds een geruststellende 5-15 op het scorebord. In de 2e helft wordt er dan was gas teruggenomen en de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld naar 10-22.

Zes punten mee uit Nieuwerkerk. Een lekkere zaalstart …
Komende zaterdag de topwedstrijden tegen Oranje Wit A1, Dalto 2 en Dalto 1.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *