DeetosSnel wint topper thuis van Tempo (23-18)

Door:
Aangepast: 4 december, 2017

DeetosSnel heeft de topper thuis tegen Tempo gewonnen. De ploeg boog een 13-16 achterstand om in 23-18 winst.

DeetosSnel heeft de topper thuis tegen Tempo gewonnen. Tot halverwege de tweede helft hadden de Dordtenaren het knap lastig met de gasten uit Alphen a/d Rijn. Maar na een strafworp (die nog tot veel discussie leidde) waarmee de thuisploeg op een 18-16 voorsprong kwam, was het verzet van Tempo gebroken en kon een riante 23-18 op het conto worden bijgeschreven.

DeetosSnel startte gewoon met de op tijd van blessures herstelde Marit Nieuwland en Fenna Van Lee in de basis. Daarmee was de selectie van DeetosSnel weer op volle oorlogsterkte om de topper tegen het nog zonder puntverlies acterende Tempo te spelen. Het was juist Marit Nieuwland die haar rentree luister bijzette door direct het eerste schot van de wedstrijd tot doelpunt te promoveren. Daarna had DeetosSnel best goede kansen om het in het begin rommelende Tempo op een grotere achterstand te zetten.  Maar het was toch Tempo dat kon aanklampen door de in het begin van de wedstrijd met scherp schietende Edwin van der Weijde. Daarnaast beschikten de gasten over Jelle Steenbeek die gedurende meer dan één helft niet af te stoppen was voor de Dordtse verdediging.

De eerste helft lagen de tweede ploegen heel dicht bij elkaar. Eerst was het DeetosSnel dat de leiding nam, maar na de 3-3 lag het initiatief bij Tempo. Niet dat er een grote voorsprong ontstond voor de gasten. Het enige gat van twee doelpunten werd met 5-7 na 9 minuten gerealiseerd. Op dat moment had Jelle Steenbeek er al vier in liggen en was de bewaking van hem overgegaan van Jimin de Vries naar Jordan de Vogelaere (maar dat richtte dus niet zoveel uit.) Jimin de Vries scoorde vervolgens snel de aansluitingstreffer en hij profiteerde optimaal van een afgekeurd doelpunt van Edwin van der Weijde (die ook al zijn derde treffer leek aan te tekenen) door ook de 7-7 binnen te schieten.  Daarna scoorden de beide ploegen om-en-om en uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht bij een 11-11 ruststand.

Bij DeetosSnel kwam Bart van Lee in de ploeg voor Jimin de Vries om het gevaar Jelle Steenbeek af te stoppen. Dit verliep niet volgens plan. Eerst schoot hij van afstand de 11-12 binnen en even later mocht hij er de 11-13 vanaf de strafworpstip inleggen. Toen ook Tom Steenbeek (die verder weinig tot niets in had te brengen tegen de zeer goed spelende Nout van der Wal) nog de 11-14 scoorde leek het een zeer heet avondje voor de rood-witten te worden.  Jimin de Vries schoot in de zevende minuut na rust het eerste doelpunt van de Vorrinklaners na rust door de mand: 12-14. Vervolgens was het direct weer Jelle Steenbeek die nog maar eens van afstand scoorde. De prima doorloopbal van Francy Crielaars zorgde voor een opleving in de harten van de DeetosSnel hooligans. Op dat moment werd Randy Oosting in het veld gebracht voor Jimin de Vries om Jelle Steenbeek te beteugelen.  En dat pakte zeer goed uit. Jelle zou hierna niet meer scoren (hij miste zelfs even later een strafworp). Marjolein Vonk zette Tempo nog een keer op een driepunts-voorsprong. Mede door een andere zeer goed uitpakkende ingreep door Gert-Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling om Francy Crielaars en Marit Nieuwland van vak te laten wisselen kwam DeetosSnel echter meer en meer op stoom. Fenna van Lee scoorde de 14-16 en Brett Zuijdwegt schoot van afstand de 15-16 binnen. Even later kreeg Brett ook nog een strafworp mee, die netjes werd benut door Björn van Rosmalen. In dezelfde 13e minuut na rust kwam DeetosSnel zelfs weer via Francy Crielaars op voorsprong.

In de 14e minuut brak het waarschijnlijk beslissende moment in deze wedstrijd aan: bij het uitverdedigen door Tempo werd de bal door Jordan de Vogelaere onderschept die voor tegenstander Jelle Steenbeek kroop. In het sprongduel leek Jordan hard door Steenbeek geraakt te worden. De scheidsrechter gaf een gele kaart en een strafworp voor DeetosSnel.  Iedereen leek in de consternatie uit te gaan van een vrije bal, maar het bleek dus echt een strafworp. Randy Oosting liet dit buitenkansje niet onbenut en vanaf toen speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd. De voorsprong werd in de laatste tien minuten nog flink uitgebouwd tot aan 23-17 toe. Thomas van Haastrecht die bij Tempo nog even in het veld gekomen was, mocht de 23-18 einduitslag laten aantekenen.

Al met al een ruime overwinning voor DeetosSnel, maar die is zeker niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. De technische staf werd flink getest, maar wist door goed in te grijpen de overwinning uit het vuur te slepen. Zeker ook door de dames die in de eindfase scorend flink van zich lieten spreken. Door deze overwinning van DeetosSnel kruipen de topploegen in de competitie weer dichter bij elkaar. Alleen TOP (Arnemuiden) staat nog met de volledige score aan kop.

Volgende week staat de Dordtse derby tegen Sporting Delta op de rol (20:00 uur thuis in de DeetosSnel-hal.) Sporting Delta heeft nog geen punt gehaald, maar het heeft al laten zien dat het bijvoorbeeld DSC, TOP en Dalto goed kon bijbenen. En derby’s zijn natuurlijk altijd onvoorspelbaar, dus deze wedstrijd staat ongetwijfeld garant voor veel spanning.

 

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 4x, Francy Crielaars 3x, Marit Nieuwland 3x, Brett zuijdwegt 3x, Björn van Rosmalen 3x (waarvan 2x sw) Fenna van Lee 2x, Nout van der Wal 2x, Jordan de Vogelaere 2x, Randy Oosting 1x (waarvan 1x sw)

Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek 7x (waarvan 3x sw), Edwin van der Weijde 3x, Elke Otte 2x, Marolein Vonk 2x, Evelien Arnold 1x, Rosanne Wolvers 1x, Tom Steenbeek 1x, Thomas van Haastrecht 1x

 

Door: Marcel Roos