DSC sterkste in slotfase

Door:
Aangepast: 18 december, 2017

DeetosSnel is in Eindhoven tegen de 2e nederlaag van het seizoen aangelopen. DSC maakte in het slotfase het verschil: 24-19.

DeetosSnel trad in Eindhoven aan zonder Jordan de Vogelaere (schorsing) en Nout van der Wal (fysiek ongemak). Bij DSC overigens dezelfde problematiek, startend zonder Maaike Roubos (schorsing) en Tymo de Wit (blessure).

De beginfase was overtuigend voor DeetosSnel, waarbij Jimin de Vries de ballen er makkelijk inschoot. Bij zijn directe tegenstander Robbe de Wit wilden de ballen in die fase nog niet vallen. Beide heren zouden de wedstrijd uiteindelijk met 8 doelpunten eindigen, en hielden elkaar dus in evenwicht. Door het uitblijven van doelpunten aan Eindhovense zijde kon DeetosSnel uitlopen naar een 1-5 voorsprong. Daarna stokte het echter en kwam DSC beter in de wedstrijd. Het resulteerde in een 12-12 tussenstand.

Na de rust kwamen beide teams beurtelings op voorsprong, maar stagneerde de doelpunten bij de rood-witten in de slotfase. In die slotfase werd het verschil juist in het spel én op het scorebord gemaakt door DSC, die Hannemiek van Galen een zeer sterke invalbeurt zag maken (en in de wedstrijd van DeetosSnel 2 ook al een kwelgeest was geweest). Misschien enigszins vertekend stond er tenslotte een (te ruime) marge van 5 doelpunten op het scorebord, in het voordeel van de thuisploeg.

Dat moet in de eerstvolgende (thuis)wedstrijd tegen TOP (6 januari 2018, 20.00 uur) duidelijk beter.