Terugblik 4e dag Korfbal Challenge

Door:
Aangepast: 30 december, 2017

Op Korfbal.nl een terugblik op de 4e dag bij de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Op zaterdag was er de 2e dag bij de Talenten Challenge bij U19. Op de eerste dag verloor ZuidWest U19 de openingswedstrijd van West, maar werd desondanks poulewinnaar en plaatste zich daardoor voor de halve finale. In een wedstrijd van hoog niveau pakte ZuidWest uiteindelijk de winst tegen Noord (17-13). In de finale was district Oost de tegenstander. Op vrijdag hadden de beide teams elkaar ook getroffen en was ZuidWest de winnaar. De finale was kwalitatief gezien misschien niet goed, maar wel ongemeend spannend. Met Jordi en Randy in de basis werd de finale met 12-11 gewonnen. Derhalve een overtuigende 1e plaats voor ZuidWest U19 met daarin o.a. Jordi en Randy (maar ook Manon en Merijn).

Na afloop werd Oranje U19 bekend gemaakt door bondscoach Leon Simons. Randy Oosting was één van de geselecteerden. Randy gefeliciteerd met deze uitverkiezing!

In het avondprogramma won TeamNL de finale van TOP(S). Blauw Wit eiste de 3e plek op door de Belgische Diamonds te verslaan en om de 5e plek versloeg Chinees Taipee in een Aziatisch onderonsje buurland China.

In het ‘bij-programma’ speelde Brett Zuijdwegt met Jong Oranje opnieuw een oefenwedstrijd. Ditmaal werd Portugal verslagen (23-11). Tenslotte konden we ook Sharvien Sahai nog binnen de lijnen actief zien met Suriname. Zij versloegen, onder aanvoering van ex-topspeler Gerald van Dijk, Tsjechië met 19-7.