DeetosSnel verslaat TOP(A) in tweede helft (24-19)

Door:
Aangepast: 7 januari, 2018

DeetosSnel heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met 24-19 gewonnen van TOP uit Arnemuiden.

De eerste wedstrijd van DeetosSnel in het nieuwe jaar was direct een belangrijke: de thuiswedstrijd tegen TOP uit Arnemuiden. De twee kemphanen stonden op een gedeelde tweede plaats, dus een overwinning was meer dan welkom voor beide ploegen in de strijd om een play-off plaats. Voor rust waren de twee teams zeer aan elkaar gewaagd, maar kort na rust liepen de Dordtenaren langzaam weg en werd de overwinning ogenschijnlijk eenvoudig binnengehaald: 24-19.

DeetosSnel begon in een wat andere opstelling dan gewoonlijk. Bart van Lee speelde op de plaats van Björn van Rosmalen en ook werden er wat wisselingen in de vakcombinaties doorgevoerd. Dit resulteerde niet in een stormachtig begin van de thuisploeg. Sterker nog, het waren de gasten die al in de eerste minuut het eerste wapenfeit lieten aantekenen. Brett Zuijdwegt zorgde echter al snel voor de geljikmaker. In de 3e minuut nam TOP wederom een voorsprong, maar die werd direct gecounterd door Francy Crielaars.  Daarna was het de beurt aan Jimin de Vries en diens tegenstander Jurriaan Bouwens. Eerst legde Jimin er twee achter elkaar in en daarna deed Jurriaan in twee opeenvolgende aanvallen hetzelfde. Kortom: 4-4 na 8 minuten. Iets later kwamen de Zeeuwen weer op voorsprong. Gevolgd door de gelijkmaker aan de andere kant.

Het grootste deel van de eerste helft verliep zo. De ene ploeg kwam op voorsprong en die werd dan weer gevolgd door de gelijkmaker van de andere. TOP stond daarbij vaker aan de goede kant van de score. Aan het eind van de eerste helft zetten de gasten even echt aan en twee minuten voor de rust was er voor het eerst een gat van drie doelpunten te zien: 8-11. Jordan de Vogelaere en Jimin de Vries wisten vlak voor rust het gat nog te verkleinen tot 10-11, zodat er nog niets over de einduitslag te zeggen viel.

Vrij snel na rust zorgde Jimin de Vries voor de 11-11. Uiteraard (?) gevolgd door een doelpunt van Jurriaan Bouwens. Jordan de Vogelaere schoot op zijn beurt de ploegen weer op gelijke hoogte. Bij 13-13 na vijf minuten in de tweede helft kwam DeetosSnel weer op voorsprong door dezelfde Jordan en vanaf dat moment zou de thuisploeg niet meer achter komen. Brett Zuijdwegt zorgde met twee rake schoten voor een voorsprong van twee: 16-14. Tien minuten na rust zorgde Jordan voor een voorspong van drie: 19-16. Ondertussen was er al aardig wat gewisseld door DeetosSnel coaches Gert-Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling. Eerst kwam Maureen Oudman in het veld voor de deze keer in de afronding niet erg gelukkige Marit Nieuwland. En daarna werd er ook regelmatig gewisseld in het vak van Jimin en Bart om wat meer verdedigende controle te krijgen en dat lukte aardig.

Een wat minder fijne wissel was noodzakelijk vanwege het met een ogenschijnlijk ernstige blessure uitvallen van Nout van der Wal. Björn van Rosmalen was zijn vervanger en het was juist Björn die na 16 minuten in de tweede helft de wedstrijd definitief op slot gooide: 20-16. Het restant van de wedstrijd was nog voor de statistieken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 24-19. Een opmerkelijk feit deed zich nog voor bij de 22-17. Sander Kloet die even ervoor de 21-17 gescoord had, dacht dat hij gewisseld werd en liep weg van tegenstander Jordan de Vogelaere. Scheidsrechter Luttik floot juist op dat moment in en Jordan liet het buitenkansje niet onbenut. Een ander opmerkelijk feit was dat Fenna van Lee en Francy Crielaars zich uitstekend hadden ingesteld om het gevaar Jeanine Marijs te bezweren. Zij zou uiteindelijk slechts één vrije bal weten te scoren.

Door de overwinning van DeetosSnel en de nederlaag van Dalto tegen DSC, staan de Dordtenaren nu als enige op de tweede plaats (twee punten achter Tempo.)  Daarachter staan echter wel drie ploegen binnen twee punten. Het is dus weer ongemeen spannend in Hoofdklasse B. Volgende week mag DeetosSnel wederom thuis aantreden. Dan zal Nieuwerkerk de opponent zijn. Zij hebben hun eerste overwinning geboekt, dus daar zal de stemming opperbest zijn.  Dat kan dus weer een flink lastige kluif worden.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 10x (waarvan 2x sw), Jordan de Vogelaere 6x, Brett Zuijdwegt 4x, Francy Crielaars 1x, Fenna van Lee 1x, Nout van der Wal 1x, Björn van Rosmalen 1x
Doelpuntenmakers TOP: Jurriaan Bouwens 5x, Dylan Gilissen 3x (waarvan 1x sw), Jorian Schroevers 3x, Willemijn Bouwens 2x, Jurgen Janse 2x, Demi Mondeel 1x, Emmelie Bouwens 1x, Jeanine Marijs 1x, Sander Kloet 1x

Door: Marcel Roos

Foto’s: Lizanne van Spanje en Daniela Riet

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *