DeetosSnel behaalt nipte overwinning in Driebergen

Door:
Aangepast: 22 januari, 2018

De lastige uitwedstrijd bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen is door DeetosSnel met 26-27 gewonnen. Het superspannende duel werd twee seconden voor tijd beslist door een rake treffer van Randy Oosting. Door deze overwinning bezet DeetosSnel nog steeds de gedeelde eerste plaats met Tempo en blijft het in de race voor de kruisfinaleplaatsen.

DeetosSnel reisde af naar Driebergen in de wetenschap dat het niet mocht verliezen (en eigenlijk volstond alleen een overwinning.) De heenwedstrijd in Dordrecht was een prooi geworden voor Dalto en dus was ook duidelijk dat dit een heel lastige klip zou zijn. DeetosSnel speelde wederom in een gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. Randy Oosting startte op de plek van de eerder in de week aan zijn blindedarm geopereerde Björn van Rosmalen.

Het duel was goed en wel begonnen en het furieus startende Dalto leidde al met 4-0. Mats Rodenburg en Rene Siedsma waren beidde twee keer trefzeker van afstand. Het Dordtse techische duo Gert-Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling zagen zich zodoende na vier minuten spelen al genoodzaakt tot het nemen van een time-out. Niet alleen om het ritme van Dalto te breken, maar ook om de roodwitten op scherp te zetten. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want twee minuten later zorgde Fenna van Lee voor de 4-1. Voor Mats Rodenburg was de koek nog niet op, want hij scoorde even later met weer een raak afstandsschot de 5-1. Brett Zuijdwegt troefde meermalen knap haar directe tegenstandster Anouk Wezendonk in de rebound af en stelde zo Jimin de Vries in staat zijn eerste treffer aan te tekenen. De aanval erna leek Mathijs den Ouden de bovenliggende partij te zijn in het onderlinge duel met Jimin door zijn schot te blokken. De volgende aanval was Jimin blijkbaar zo getergd dat een actie naar binnen gepromoveerd werd tot een strafworp die Bart van Lee netjes afmaakte: 5-3 derhalve na tien minuten. De Driebergse furie leek wat getemd. Zeker nadat Francy Crielaars een vrije bal scoorde en Jordan de Vogelaere de 5-5 binnenschoot.

DeetosSnel leek zelfs op voorsprong te gaan komen, maar Bart van Lee miste ditmaal de door Marit Nieuwland meegekregen strafworp. Rene Siedsma liet namens Dalto zien hoe dit wel moest en zo kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Brett Zuidwegt nivelleerde direct en zo was het halverwege de eerste helft 6-6. Dalto kreeg langzaam maar zeker de smaak weer te pakken en het liep langzaam weg bij DeetosSnel. Drie minuten voor rust stonden de gasten weer op een achterstand van vier: 12-8. De Dordtenaren toonden echter karakter en via een vrije bal van Jimin de Vries, een strafworp van Bart van Lee en een raak schot van afstand van Francy Crielaars was bij rust het gat weer bijna gedicht.

De tweede helft zouden 25 zenuwslopende minuten zuivere speeltijd opleveren. Een enkele keer zou het gat twee doelpunten bedragen, de rest van de tijd was de stand gelijk of stond één van de ploegen met één doelpunt voor. Randy Oosting zette de toon door twee minuten na rust de gelijkmaker binnen te schieten: 13-13. Vervolgens scoorde Dalto tot aan de 16-16 steeds als eerste, maar was het DeetosSnel dat direct de gelijkmaker produceerde. Randy Oosting zette na acht minuten na rust DeetosSnel voor het eerst op voorsprong door een prima tip-in vanuit de rebound te scoren. Dalto coach Adriaan van Dijk vluchtte in een time-out en hij bracht Maarten Groot Hulze voor Mats Rodenburg. Dit was tevens het startsein voor een flink gewissel aan beide kanten. Bij een stand van 18-18 met nog een kwartier te gaan, kwam de officiële rentree van Wen Lin bij Dalto. Zij verving Karin van den Brink. Haar eerste schot was meteen raak en de Hoenderdaal explodeerde bijna. Randy Oosting was echter niet onder de indruk en scoorde er vlak na gewoon de gelijkmaker vanaf de strafworpstip. En Jimin de Vries zorgde zelfs weer even voor de voorsprong voor DeetosSnel. Wen Lin werd vervolgens naar het andere vak gebracht ten gunste van Paula Bos. Een curieus moment volgde. Met Jordan de Vogelaere op de grond met een blessure kreeg Dalto wel heel lang de tijd om ‘die ene kans’ te nemen. Dico de Jager voltrok het vonnis en zorgde voor de 20-20.

Dalto trok bij 21-21 halverwege de tweede helft een tussensprintje en via Dico de Jager en Wen Lin (met haar tweede schot) was er weer eens een gat van twee te noteren. Tot aan de 25-23 na 18 minuten bleef deze voordelige marge voor de thuisploeg bestaan. Ook bij DeetosSnel werd er nu veelvuldig gewisseld. Jimin de Vries werd regelmatig uit de verdediging gehaald en Mats van Gemert werd dan gebracht. Dit had wel een gunstige uitwerking op de score want vier minuten voor tijd zorgde Randy Oosting met zijn zesde doelpunt voor de 25-25. Toen Jimin even later de 26-25 maakte, leken de gasten misschien toch aan het langste eind te trekken. Jordan de Vogelaere ging na een onderschepping nog even stunten in de verdediging en kreeg een loopfout tegen gefloten. Dat resulteerde nog niet tot de 26-26. Maar in de laatste minuut viel die dan toch door een raak schot van Wen Lin. DeetosSnel kreeg nog wel de bal uit en had nog genoeg tijd om tot een aanval te komen. Randy Oosting kreeg met nog luttele seconden te gaan de bal in zijn handen en van grote afstand poeierde hij hem door de mand. Met nog twee seconden te gaan stonden de Dordtenaren op winst. De bal werd uiteraard nog wel door Dalto in het spel gebracht, maar dat leverde geen resultaat meer op. Een gestolen overwinning voor DeetosSnel misschien, maar wel één die uitermate goed van pas komt.

Door de overwinningen van DeetosSnel, Tempo en DSC is er nu echt sprake van een “top drie.” DeetosSnel en Tempo staan op 14 punten na 9 wedstrijden en DSC volgt met 13. TOP (A) en Dalto moeten een klein gaatje laten en hebben beide 10 punten. Maar aangezien de top vijf sowieso van elkaar kan winnen, lijkt alles nog mogelijk. Volgende week speelt DeetosSnel om 20:15 uur thuis tegen Die Haghe. Gezien de kleine overwinning in Den Haag (19-21) lijkt ook dit op voorhand geen uitgemaakte zaak. Willen de Dordtenaren echt aanspraak maken op de kruisfinales dan is een overwinning noodzakelijk. Ook op deze zaterdag staat de kraker DSC- Temp gepland…Misschien wordt er weer iets meer duidelijk over de krachtsverhoudingen in de Hoofdklasse B.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Randy Oosing 8x (2x sw), Jimin de Vries 8x, Bart van Lee 3x (3x sw), Francy Crielaars 2x, Fenna van Lee 2x, Jordan de Vogelaere 2x, Brett Zuijdwegt 1x, Marit Nieuwland 1x
Doelpuntenmakers Dalto: Dico de Jager 5x, Rene Siedsma 5x (2x sw) Mats Rodenburg 4x, Mathijs den Ouden 4x, Wen Lin 3x, Pia Donkers 2x, Maarten Groot Hulze 1x, Anouk Wezendonk 1x, Karin van den Brink 1x

Door: Marcel Roos

Foto’s door Dalto en Marco Spelten (Korfbalfoto)

Korfbal Hoofdklasse, Dalto – DeetosSnel 26-27. Jimin de Vries juicht. Foto: Marco Spelten

Korfbal Hoofdklasse, Dalto – DeetosSnel 26-27. Randy Oosting na zijn winnende goal twee seconden voor tijd. Foto: Marco Spelten