DeetosSnel wint op het nippertje van Die Haghe

Door:
Aangepast: 29 januari, 2018

DeetosSnel heeft de thuiswedstrijd tegen Die Haghe in winst omgezet, maar dat kostte ontzettend veel moeite. Zeker drie kwart van het duel gingen de gasten uit Den Haag aan de leiding, maar net als tegen Dalto vorige week wisten de Dordtenaren in de laatste secondes van de wedstrijd toe te slaan: 21-20. Zodoende blijft DeetosSnel samen met Tempo de ranglijst aanvoeren.

Na de ontsnapping vorige week in Driebergen was het zaak geen fouten te maken in het thuisduel tegen Die Haghe. De uitwedstrijd werd met de grootste moeite door DeetosSnel gewonnen (19-21) en dat bleek geen incident te zijn. Ook in dit duel had DeetosSnel veel problemen met Die Haghe. Het startte nog wel flitsend doordat Jimin de Vries het eerste schot van de wedstrijd direct binnenschoot. Jimin de Vries vocht een aardig robbertje uit met gewezen DeetosSneller Jaimy Roos. De andere ex-DeetosSneller Jeroen Preuninger in de gelederen van Die Haghe zorgde heel snel voor de gelijkmaker. En dat zou het begin zijn van een klein overwicht voor de gasten. Na twee minuten stonden ze namelijk al op een 1-3 voorsprong. Echt van de wijs raakte DeetosSnel hier niet van. Bart van Lee mocht een strafworp meegekregen door Brett Zuijdwegt verzilveren en Jimin de Vries was twee keer trefzeker met een vrije bal. Ondertussen scoorden Jaimy Roos twee keer en Jeroen Preuninger deed hetzelfde eenmaal. Zodoende bleef Die Haghe lichtjes aan de leiding (4-6 na 8 minuten.)

Een klein offensief van DeetosSnel (Fenna Van Lee, Randy Oosting en wederom Jimin de Vries) zorgde voor een voorsprong voor de thuisploeg. Een paar minuten later waren de rollen weer omgedraaid: 7-8 na 13 minuten. Ook nu wist DeetosSnel zich te herpakken: Randy Oosting scoorde de gelijkmaker en Bart van Lee verzilverde een stafworp van Jimin de Vries en even later gooide Bart er nog een korte kans in. Bij de strafworp van Bart liepen de emoties wat hoog op bij coach Jennifer Tromp en zij kreeg hierbij een gele kaart voorgehouden. Als de supporters van de thuisploeg dachten dat ze wat geruster konden zijn op een goede afloop dan kwamen ze totaal bedrogen uit. Die Haghe rechtte de rug en zette aan voor een flinke tussensprint. Vijf keer op rij scorend zetten de gasten de achterstand om in een flinke voorsprong: 10-13 bij rust.

DeetosSnel was bij vlagen flink met zichzelf aan het worstelen. Kansen genoeg, maar de afronding liet  vooral in het tweede aanvalsvak te wensen over. Dit veranderde zeker niet in de tweede helft. Het was wederom Jaimy Roos die de korf vond en zo de geel-zwarten zelfs op een 10-14 voorsprong zetten. Jimin de Vries liet zich vervolgens niet onbetuigd en trof met twee afstandsschoten doel. Op dat moment werd Wessel van Nes voor Jordan de Vogelaere ingebracht om het tweede aanvalsvak vlot te trekken. Hij deed wat er van hem verwacht werd door de 13-15 te scoren.  Jordan werd bij de vakwissel weer teruggebracht voor Wessel.  Beide ploegen bleven zo’n beetje om-en-om scoren en zo bleef het verschil twee á drie in het voordeel van Die Haghe. Aan DeetosSnel kant werden Francy Crielaars en Brett Zuijdwegt van vak gewisseld in de hoop dat de tweede aanval gemakkelijker zou gaan scoren.  Na dertien minuten na rust bij een stand van 16-18 namen Gert-Jan Kraaieveld en Patrick Muurling een time-out voor DeetosSnel. Deze had niet direct effect: Jaimy Roos vergrootte de voorsprong van Die Haghe nog maar eens. Maar daarna ging het bij DeetosSnel toch even een stukje beter lopen. Brett Zuijdwegt zorgde voor de 17-19 en Marit Nieuwland was belangrijk door in twee opeenvolgende aanvallen te scoren en zodoende de rood-witten op gelijke hoogte te brengen. Randy Oosting miste vervolgens een strafworp, maar hij maakte dat een aantal minuten later goed door alsnog DeetosSnel op voorsprong te schieten: 20-19 met nog zes minuten te gaan.

Victor Palm mocht in de 23e minuut aanleggen vanaf de strafworpstip en hij faalde niet: 20-20. In een van de volgende aanvallen had Die Haghe flink pech door een uit de mand draaiend schot. DeetosSnel kreeg zodoende nog een kans en het was juist de in de afronding erg ongelukkige Francy Crielaars die op drie seconden voor tijd de bal in haar handen kreeg. Ze bedacht zich geen moment en haar schot trof doel. In alle commotie die volgde kreeg Jennifer Tromp haar tweede gele kaart. Die Haghe had nog een kleine drie seconden de tijd om tot de gelijkmaker te komen, maar dat lukte niet. Wederom een overwinning voor DeetosSnel in de ‘dying seconds’…. Je zou bijna zeggen dat er nieuw sportgezegde is ontstaan: “Korfbal is een eenvoudig spel. Je staat steeds voor en in de laatste twee seconde gaat DeetosSnel er met de overwinning vandoor.”

Door deze allesbehalve overtuigende overwinning blijft DeetosSnel samen met Tempo aan de leiding. Tempo wist de zeer lastige uitwedstrijd bij DSC te winnen. Hierdoor is het gat tussen de beide lijstaanvoerders en DSC gegroeid tot drie punten. Volgende week staat de topper Tempo-DeetosSnel op het programma. Een goed resultaat daar is uiteraard heel erg gewenst, maar dan moet er wel uit een totaal ander vaatje getapt gaan worden dan dit keer.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 7x, Bart van Lee 4x (3x sw), Randy Oosting 4x, Marit Nieuwland 2x, Brett Zuijdwegt 1x, Wessel van Nes 1x, Francy Crielaars 1x, Fenna van Lee 1x.
Doelpuntenmakers Die Haghe: Jaimy Roos 5x, Victor Palm 5x (2x sw),  Jeroen Preuninger 3x, Annemiek Kraayenbrink 2x,  Nienke Hoogeveen 2x, Mark Brouwers 2x, Rowena Lazarom 1x.

Door: Marcel Roos