DeetosSnel verslaat Tempo (20-24) en pakt de koppositie

Door:
Aangepast: 6 februari, 2018

DeetosSnel heeft de strijd met Tempo om de koppositie in Alpen a/d Rijn in haar voordeel beslecht. Tot ver in de tweede helft was het een gelijkopgaand duel, maar in de laatste zes minuten werd het beslissende gat geslagen. Uiteindelijk zegevierden de Dordtenaren met 20-24 en kon de vlag in top aan de Vorrinklaan. De kruisfinales komen nu wel echt in zicht, maar te vroeg juichen is in deze poule zeker niet aan te raden.

DeetosSnel wist zich tijdens de topper in Alphen a/d Rijn gesteund door een bus vol supporters en ook nog aardig wat aanhangers die op eigen gelegenheid de Limeshal gevonden hadden. Zodoende was er een lekker sfeertje voor een pittig potje korfbal. Jimin de Vries, die het deze week weer behoorlijk op zijn heupen had, liet direct zien dat het DeetosSnel menens was. Hij promoveerde al in de eerste minuut een vrije bal tot doelpunt. En ook een strafworp meegekregen door Brett Zuijdwegt, die het deze zaterdag ook prima naar haar zin had, was geen probleem: 0-2 na vier minuten. Het tweede aanvalsvak van de Dordtenaren had net als vorige week moeite met de afronding en dat stelde Tempo in staat het initiatief over te nemen. Tom Steenbeek en de in deze wedstrijd ook veelvuldig scorende Edwin v.d. Weijde zetten de beide ploegen naast elkaar.  En toen Martin Steenbeek de stand in de negende minuut naar 3-2 tilde was duidelijk dat het een echte wedstrijd zou worden.  Brett Zuijdwegt zorgde snel voor de gelijkmaker. En zo bleven beide ploegen gedurende de eerste helft dicht bij elkaar. DeetosSnel bleef bijna het gehele restant van de eerste helft het initiatief houden. Al was het grootste gat slechts twee punten. DeetosSnel scoorde wel over veel meer schijven. Bij Tempo waren het in dit gedeelte slechts Edwin v.d. Weijde en Jelle Steenbeek die doel troffen. Bij DeetosSnel lieten ook Jordan de Vogelaere, Randy Oosting en Francy Crielaars (naast Jimin de Vries en Brett Zuijdwegt) van zich spreken. Toch was het Tempo dat in de persoon van Edwin v.d. Weijde vlak voor rust een tikje uitdeelde door de thuisploeg met een voorsprong van 12-11 te laten rusten.

Tempo bleef in het begin van de tweede helft de druk opvoeren. Het was Tom Steenbeek die de 13-11 liet aantekenen in de derde minuut na rust.  Brett Zuijdwegt scoorde even later de 13-12, maar Tempo kon nog steeds vertrouwen op Edwin v.d. Weijde en Jelle Steenbeek: 15-12 na 8 minuten. Gert-Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling vonden dat het weer tijd was om Francy Crielaars en Brett Zuijdwegt van vak te laten wisselen. Maureen Oudman werd wederom in het veld gebracht om dit mogelijk te maken. Björn van Rosmalen kreeg ook nog even wat aanvalsminuten om het tweede aanvalsvak  echt aan de praat te krijgen. Dit had zeker resultaat: Fenne van Lee-Zwang schoot direct de 15-13 binnen. En Jimin de Vries raakte ondertussen echt op stoom en schoot in twee minuten de twee ploegen weer op gelijke hoogte. Toen Randy Oosting een prachtige combinatie met Jordan de Vogelaere (zeg maar de “Dalto-bal” voor ingewijden) verzilverde, was DeetosSnel weer helemaal terug in de wedstrijd. Edwin v.d. Weijde gaf echter niet op en zorgde tijdens aanvang van het “Dordts kwartiertje” wederom voor de gelijkmaker: 16-16.

Maar zoals eerder gezegd raakte Jimin de Vries ‘on fire’ en hij zorgde met twee treffers voor de 16-18 voorsprong.  Edwin v.d. Weijde en Elke Otte (met het enige damesdoelpunt aan de kant van Tempo) lieten Tempo nog één laatste keer terugkomen. Maar tegen Jimin was geen kruid gewassen en vier minuten voor tijd zorgde hij wederom voor een tweepunts voorsprong voor de rood-witten.  Tom Steenbeek liet de hoop in de harten van de thuisploeg opleven door de 19-20 te scoren, maar Brett Zuijdwegt deed direct daarna de deur dicht door de 19-21 door de mand te schieten. Zeker met de wetenschap dat Jimin weer “voor de korf” kwam. Hij rondde een lange Dordtse aanval met veel kansen af en daarna ging Tempo veel risico nemen door veel druk op de rebound en aansteun te leggen. Dat leverde veel ruimte voor de spitsen op en zowel Jimin als Brett wisten hiervan te profiteren: 19-24 met nog een minuut te spelen. Tom Steenbeek mocht nog een keer aanleggen en zijn 20-24 zal voor de thuisploeg ongetwijfeld aanvoelen als een doekje voor het bloeden. De DeetosSnel spelers zochten na afloop zo snel mogelijk de ‘hooligans’ op om het feestje gezamenlijk te vieren. We kunnen wel vaststellen dat het verschil uiteindelijk aan de kant van de dames gemaakt werd (1 tegen 8 doelpunten.)

Door deze overwinning zet DeetosSnel een grote stap richting de kruisfinales, maar de buit is zeker nog niet binnen. Tempo en DSC kunnen nog steeds roet in het eten gooien en hetzelfde geldt voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Laten we het maar per week bekijken. Volgende week wacht de Dordtse derby aan de Gravensingel (20:00 uur). Sporting Delta is nog in een fel gevecht tegen degradatie en u weet: een kat in het nauw maakt rare sprongen… Hopelijk zullen er weer veel supporters zijn om DeetosSnel naar de overwinning te schreeuwen.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 12x (2x sw), Brett Zuijdwegt 6x, Randy Oosting 2x, Jordan de Vogelaere 2x, Francy Crielaars 1x, Fenna Van Lee-Zwang 1x
Doelpuntenmakers Tempo: Edwin v.d. Weijde 9x (1x sw), Jelle Steenbeek 5x, Tom Steenbeek  4x, Elke Otte 1x, Martin Steenbeek 1x