Volle buit in Deltahal

Door:
Aangepast: 11 februari, 2018

DeetosSnel heeft de stadsderby bij Sporting Delta gewonnen met 18-24. De titel en play-offs zijn daardoor weer dichterbij gekomen.

In Deltahal gebeurde en voor en tijdens de wedstrijd van de eerste teams al het nodige. Zo speelde DeetosSnel 2 een prima pot tegen de Dubbeldammers en wonnen met 17-26. De uit-tribune was zeer goed gevuld met DeetosSnel-lers en de sfeer prima. Vervelend was het wel dat een deel van de ingenomen plaatsen op de tribune weer moesten worden afgestaan aan de Delta Warriors (eigenlijk onbegrijpelijk waarom het fanatieke gedeelte van de thuissupporters aan de ‘uit-kant’ zitten en niet aan de thuiszijde). Daarna een prima gefocust eerste team met de warming-up en voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd. Het team was opgewarmd en was er klaar voor. Het ging echter mis net voor het oplopen. De hallichten gingen uit, maar de spotlight, scorebord, schotklok en microfoon ook. En dat kregen ze ook niet meer aan de praat. Uiteindelijk was Marcel van Gelderen degene die de vinger op de zere plek legde. Tijdens het donker was nog wel de sfeeractie met lichtstaven (met dank aan Erik Pullen) te zien van een deel van het DeetosSnel-publiek. Met een vertraging van circa 10-15 minuten kon de wedstrijd dan toch aanvangen.

Maar ook in de wedstrijd zelf gebeurde er genoeg. DeetosSnel startte goed en pakte een 0-2 voorsprong. Delta counterde echter goed en kwam langszij (3-2) om vervolgens de voorsprong ook telkens vast te houden tot 7-7. Met voor Delta-begrippen ook aanzienlijk veel damesdoelpunten. Er werd bij tijd en wijle stevig gespeeld door de Delta-heren (alles voor de overwinning in de strijd tegen degradatie). Vervelend was daarna de knieblessure van Lisanne Tijhuis (sterkte!). Daarna pakte DeetosSnel toch weer de leiding om die vervolgens nooit meer af te staan. In de rust stond er een voorsprong van 2 doelpunten op het scorebord en die werd in de 2e helft eenvoudig vast gehouden en uitgebouwd. Nog één keer kwam de ploeg van Erik Geijtenbeek op 2 doelpunten, maar moest daarna capituleren. Knap was ook de inbreng van Björn van Rosmalen (op de weg terug van zijn blinde darm operatie) tijdens zijn 4 korte invalbeurten. Hij schoot er nog 3 in en gooide daarmee de wedstrijd in het slot.

Er zijn weer 2 wedstrijdpunten toegevoegd aan het totaal. En voor de wedstrijd was ook al bekend dat naaste belager Tempo een misstap had begaan in Arnemuiden tegen TOP. De voorsprong op DSC bedraagt nu 3 punten, op Tempo en Dalto zelfs 4 punten. Met nog 2 slechts wedstrijden te gaan. De play-offs (en kampioenstitel) komen steeds dichterbij. Al is er nog één scenario te bedenken waarin de ploeg van Gert-Jan en Patrick naast alles misgrijpt. Dus nog niet officieel, maar we zijn een goed eind op weg …

Komende zaterdag kan het thuis (20.00 uur) tegen DSC al wel gebeuren …

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *