DeetosSnel wint 1e play-off wedstrijd van AW.DTV (21-19)

Door:
Aangepast: 11 maart, 2018

In de strijd om een ticket in de hoofdklassefinale heeft DeetosSnel in de play-offs een 1-0 voorsprong genomen op AW.DTV. In de DeetosSnel-hal werd het Amsterdamse AW.DTV met 21-19 verslagen.

In een soms met vlagen chaotische wedstrijd begon AW.DTV het best aan de wedstrijd. Het eerste schot van de Amsterdammers viel direct binnen 0-1. Maar nog geen 15 seconden later stond ook de eerste gelijke stand op het scorebord. En een gelijke stand kwam met grote regelmaat deze avond op het scorebord te staan. Tot 4-4 kwamen beide teams afwisselend op een voorsprong van 1 doelpunt te staan. Met rake schoten van achtereenvolgens Brett, Jimin en Francy wist DeetosSnel voor het eerst een grotere marge op te bouwen. Een voorsprong die ook zo weer wegsmolt (het was daarvoor buiten en binnen warm genoeg voor) en de gasten zelfs weer langszij zagen komen (7-8). Halverwege de wedstrijd dan ook een te verwachte gelijke stand (9-9) op het bord.

Nadat AW.DTV via Bret Nolthuis opnieuw de voorsprong pakte, richtte DeetosSnel zich op en kwam knap gelijk en er overheen. Met het afstandschot van Randy (14-10) kwam het grootste verschil van de avond op de borden te staan. Die voorsprong was echter kortstondig. Binnen 3 minuten stond er alweer een 14-14 gelijke stand op het bord. In het laatste kwart van de wedstrijd gaan de beide teams gelijk op. DeetosSnel pakt de voorsprong en AW.DTV countert terug. Aan beide kanten wordt er ook één strafworp gemist. De 18-15 en 19-16 in de slotfase kan door de Dordtenaren helaas niet worden vastgehouden. De hoofdstedelingen knokken zich nogmaals terug tot gelijke hoogte: 19-19. Met nog 3 minuten te gaan. De spanning in de hal is om te snijden. De rood-witten gaan hier het beste mee om. Na de 20-19 en géén doelpunt in de volgende aanval bij AW.DTV moeten er nog 54 seconden worden uitgebald. Dat lukt. Net voor het verstrijken van de schotklok schiet Jimin de verlossende 21-19 binnen.

Daarmee heeft DeetosSnel in de best-of-three een 1-0 voorsprong genomen in de play-offs. Het vervolg is komende zaterdag 17 maart om 20.00 uur in Amsterdam in sporthal Gaasperdam.