DeetosSnel wint van DOS (24-18) en verstevigt koppositie

Door:
Aangepast: 16 april, 2018

Bij de hervatting van de veldcompetitie heeft DeetosSnel goede zaken gedaan. DOS(W) werd verslagen met 24-18. De naaste achtervolgers TOP(A) en OVVO verloren beiden hun wedstrijden, waardoor het gat nu liefst 6 punten bedraagt.

De wedstrijd aan de Vorrinklaan speelde zich af onder een heerlijk zonnetje en goede publieke belangstelling. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de selectie van DeetosSnel nog gehuldigd voor de geleverde prestatie in het zaalseizoen (promotie naar de League): een erehaag van jeugdleden en mooie woorden van de voorzitter.

In de 1e helft schoot DeetosSnel uit de startblokken. Dat leverde een eenvoudige en ruimte voorsprong op. Halverwege de 1e helft vond ook DOS de mand, zodat het de stand iets draaglijker kon maken. Bij rust toch een ruimte voorsprong voor de rood-witten: 14-7.
Na de rust kruipt DOS vervolgens almaar dichterbij en nadert de Dordtenaren tot op 2 doelpunten. Daar stokt het vervolgens. DeetosSnel recht de rug, zet aan, en tilt het gat weer naar 6 doelpunten. De eindstand op het scorebord is tenslotte 24-18.

Foto’s: Lizanne van Spanje