DeetosSnel behoudt ongeslagen status tegen TOP

Door:
Aangepast: 14 mei, 2018

De thuiswedstrijd tegen de meest naaste belager TOP(A) werd door DeetosSnel ook in winst omgezet. Nadat DeetosSnel vorige week tamelijk onverwacht kampioen geworden was, wilden de Dordtenaren laten zien dat het kampioenschap verdiend aan de Vorrinklaan gevierd kon worden. Geen moment kwam de thuisploeg in gevaar en eigenlijk was het vanaf het begin al duidelijk dat de twee punten in Dordrecht zouden blijven. Daarmee werd de ongeslagen status van de kampioen met tenminste twee weken verlengd.

Het tweede had vooraf al het goede voorbeeld gegeven door de, nog wel bol van de spanning staande, wedstrijd tegen TOP (A) 2 verdiend te winnen. Door de 30-23 overwinning neemt het tweede de bovenste plaats stevig in handen en komt het kampioenschap en de daarmee samenhangende promotie naar de Reserve Ereklasse in zicht… Er moeten nog wel twee punten gepakt worden om daarvan verzekerd te zijn.

DeetosSnel 1, dat in de zo zachtjes aan bekende opstelling begon, kende nog wel wat opstartproblemen. De afronding liet in eerste instantie wat te wensen over, maar nadat Jimin de Vries na een minuut of drie het vizier op scherp zette, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. TOP wist nog wel gelijk te komen door Jeanine Marijs, maar dat zou dan ook de laatste gelijke stand blijken te zijn. DeetosSnel breidde de voorsprong gestaag uit. Via een schot van Brett Zuijdwegt, een vrije bal van Francy Crielaars (die sowieso heel scherp was met vrije worpen – ze zou er vier ingooien) en een schot van Jimin de Vries namen de rood-witten al snel een flinke voorsprong. Halverwege de eerste helft was het al 8-3 voor de thuisploeg. Een kleine tien minuten voor rust was er bij een stand van 10-4 toch een kleine tegenslag te verwerken: Jimin de Vries moest geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Wessel van Nes in het veld en hij zou zijn invalbeurt naar behoren invullen.

Een paar minuten later werd de wedstrijd bij een stand van 12-6 stilgelegd vanwege flinke problemen met het kunstgras. Op een aantal plaatsen liet de toplaag los. Nadat dit door de aanwezige techneuten gerepareerd was, kon de wedstrijd vervolgd worden. Beide ploegen scoorden nog één maal waardoor er gerust werd met een 13-7 stand.

TOP kwam wat beter uit de kleedkamer dan DeetosSnel en zorgde met twee scores op rij voor een wat draaglijker stand. Randy Oosting schoot het eerste Dordtse doelpunt na rust binnen en smoorde daarmee het kleine offensief van de gasten (14-9 na 4 minuten.) Toen Francy Crielaars haar tweede vrije bal binnenschoot en Bart van Lee daarna ook nog een afstandsschot scoorde was het helemaal gedaan met de spanning. Toch was er zeker nog wel wat te genieten. De prachtige eenhandige tip-in van Randy Oosting (20-11) was daar het mooiste staaltje van.

Aan de kant van de thuisploeg werden in de loop van de tweede helft nog wat wissels toegepast: Iris Dolderman kwam in het veld voor Fenna Van Lee-Zwang en even later werd Mats van Gemert voor Jordan de Vogelaere gebracht. Veel verschil in de uitslag bracht dat niet teweeg. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 26-17 eindstand. Een meer dan verdienstelijke uitslag om de dubbel (zaal en veldkampioen) te vieren.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn bijna alle beslissingen gevallen. DOS (W) deed nog goede zaken door van Sporting Delta te winnen en heeft hierdoor kans om aan degradatie te ontsnappen. DeetosSnel heeft nog twee derby’s te spelen. Te beginnen over twee weken thuis tegen het al gedegradeerde Oranje Wit en daarna de uitwedstrijd bij het ook al freewheelende Sporting Delta.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 4x, Francy Crielaars 4x, Wessel van Nes 4x, Brett Zuijdwegt 3x, Bart van Lee 3x (2x sw), Randy Oosting 3x, Jordan de Vogelaere 2x (2x sw), Marit Niewland 1x, Iris Dolderman 1x, Mats van Gemert 1x

Door: Marcel Roos

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *