Groot krachtsverschil in derby Oranje Wit (27-6)

Door:
Aangepast: 27 mei, 2018

De stadsderby tussen DeetosSnel en Oranje Wit verdiende het predikaat ‘derby’ eigenlijk niet. Met 27-6 werd het (krachts)verschil tussen promotie en degradatie pijnlijk duidelijk.

Na een stroeve start van de rood-witten begon Oranje Wit aan de Vorrinklaan nog voortvarend aan de wedstrijd en pakten hoopvol de voorsprong van 0-2. Nadat dit door de thuisploeg was rechtgetrokken werd de voorsprong van 4-3 vervolgens eenvoudig naar 11-3 uitgebouwd in de rust. Na de rust waren de krachtverhoudingen wellicht nog groter. Bij DeetosSnel was er veel spelplezier, mooie combinaties en leuke doelpunten, terwijl Oranje Wit steeds moedelozer werd en de doelpunten maar niet wilden vallen. Uiteindelijke stokte de teller bij 27-6. Een wedstrijd ook die voor beiden ploegen er feitelijk niet meer toe deed. Twee weken eerder was de promotie van DeetosSnel al afgedwongen en de degradatie van Oranje Wit al een feit.

 

Naast spelplezier binnen de lijnen, had de gewisselde basisheren ook buiten de lijnen het prima naar de zin …. (de coaches wellicht ietsje minder) …