Winst op KZ (20-14) lijkt kopie 1e thuiswedstrijd

Door:
Aangepast: 30 september, 2018

DeetosSnel heeft ook de 2e thuiswedstrijd in de Ereklasse met winst afgesloten. KZ werd met 20-14 verslagen.

DeetosSnel heeft ook de 2e thuiswedstrijd in de Ereklasse met winst afgesloten. Na een tussensprint in de 2e helft werd Koog Zaandijk met 20-14 verslagen.

Het werd mij al direct na de wedstrijd ingefluisterd … “je kunt het verslag van de thuiswedstrijd tegen DVO kopiëren”. En zo was het maar net. Dus …

DeetosSnel heeft in de Ereklasse de tweede thuiswedstrijd winnend afgesloten. Koog Zaandijk werd met 20-14 verslagen.Een 8-0 tussensprint in de 2e helft bracht het verschil op het scorebord.

De tweede thuiswedstrijd aan de Vorrinklaan werd gespeeld onder heerlijke weersomstandigheden en bracht een behoorlijke schare aan publiek op de been. In de basisopstelling dezelfde 4 heren en 4 dames, alleen deze keer (opnieuw) in een andere vaksamenstelling. In de eerste aantal Francy, Maureen, Jimin en Jordi, terwijl in de verdediging Brett, Marit, Jordan en Randy startten.

In de eerste helft is het stuivertje wisselen voor wat betreft de voorsprong. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na de 0-1 voor KZ zorgen Jimin, Brett en Jordan dat de achterstand wordt omgebogen naar een voorsprong. Maar even later is de situatie al weer omgedraaid en staan de cijfers 3-4 op het bord. Na de 4-4 van Marit lijkt KZ dan toch de bovenliggende partij te zijn. Zij lopen via 4-5, 4-6, 5-6 (opnieuw Marit), 5-7 en 5-8 verder uit op de thuisploeg. KZ dreigt, met iets minder dan 10 minuten tot de rust, een gat te slaan. Het noopt de coaches Patrick en Gert-Jan tot een time-out. Geen idee wat er precies gezegd is, maar het heeft zijn uitwerking. Via een vrije bal van Jimin en twee rake afstandsschoten van onze Belgische international Jordan komen beide teams weer op gelijk hoogte (8-8). Anna Kriek zorgt dat de gasten toch nog alsnog met een voorsprong gaan rusten (8-9).

Direct na de rust weet international Esther Cordus een korte kans te verzilveren en het gaatje weer naar twee te tillen. Maar net als 2 weken terug breekt vervolgens (het vervroegde) Dordts Kwartiertje aan. Er volgt een sterke fase van de rood-witten en het raakt met elkaar in een doelpuntrijke flow. Middels een 8-0 tussenspurt (van 8-10 naar 16-10) wordt het verschil gemaakt en de winst veiliggesteld. Verdedigend is er voldoende druk en winst in de reboundduels en aanvallend zijn we over veel verschillende schijven gevaarlijk. Doelpunten zijn in deze spurt zijn achtereenvolgens van Randy (sw voor Marit), Randy (schot), Jordi (schot), Jordi (schot), Brett (schot), Randy (sw voor Brett), Jordi (schot) en Jimin (schot). Coach Wim Bakker grijpt naar een time-out en een herenwissel en probeert de haperende motor van KZ weer aan de gang te krijgen. Dat lukt echter pas bij 16-10 via het verzilveren van een vrije bal (16-11). KZ probeert zichzelf te herpakken. Het missen van een strafworp (met de kans op 17-12) helpt daar dan vervolgens niet bij. Met nog 12 minuten te gaan op het scorebord ebt het geloof in een goede afloop bij KZ weg. De tijd tikt weg. Uiteindelijk valt de 17-12 dan wel, maar via 18-12 (doorloopbal) en 19-12 (schot) vergroot DeetosSnel de voorsprong verder. Ter variatie is het laatste thuisdoelpunt (20-13) een vrije bal. Het laatste wapenfeit van KZ (20-14) tenslotte voor de statistieken.

In de analyse achteraf valt in ieder geval op dat beide Dordtse vakken het onderlinge duel met hun tegenstander wisten te winnen 12-10 om 8-4.

We hebben deze middag dan alles wel voorbij zien komen: rake schoten, vrije ballen, strafworpen en doorloopballen. Dynamische rebound, statistische rebound, luchtduels. Een blok. Voorsprong voor de één, voorsprong voor de ander. Een blokkade bij de één, een flow bij de ander. Energie en plezier. Kortom een plezierige wedstrijd om naar te kijken deze middag.

De beide winstpartijen die thuis behaald zijn op DVO en Koog Zaandijk geven de selectie het vertrouwen dat we straks ook in de Korfbal League mee kunnen doen.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jordan de Vogelaere 5x, Jimin de Vries 5x, Jordi van Elburg 3x, Randy Oosting 3x (2x sw), Brett Zuijdwegt 2x en Marit Nieuwland 2x