DeetosSnel boekt eerste zege in de Korfbal League

Door:
Aangepast: 18 november, 2018

De eerste thuiswedstrijd in de Cashback World Korfbal League is door DeetosSnel in een zege omgezet. Het bezoekende KCC/SOnatural werd na een gelijkopgaande eerste helft (7-7 bij rust) pas in het laatste kwart op de knieën gekregen. De uiteindelijke 17-15 overwinning was niet groots, maar wel heel belangrijk.

Na de valse start van de Dordtenaren vorige week in Koog aan de Zaan en de goede overwinning van KCC op DVO/Accountor was het op voorhand zeer de vraag wat de krachtsverhouding tussen beide ploegen zou zijn. Dat het DeetosSnel ernst was bleek uit het feit dat Jimin de Vries er na twee minuten al twee strafworpen had inliggen. Adrienne van Ofwegen counterde snel voor de gasten en zo leek het een gelijkopgaande wedstrijd te worden.

Het tweede aanvalsvak van DeetosSnel had mede door flink wat uitdraaiende ballen van met name Jordi van Elburg moeite de korf te vinden. Ook KCC schoot niet met scherp in deze fase. Het was Francy Crielaars die pas in de negende minuut de ban brak door de 3-1 binnen te schieten. Langzaam kwamen de gasten wat beter in hun spel en na een kwartier spelen zette Steven Verhoeff de beide ploegen met twee rake strafworpen weer naast elkaar (4-4.) Even later kwamen de gasten zelfs op voorsprong via het tweede doelpunt van Stefan Dekkers. Flashbacks naar het scoreverloop van de vorige wedstrijd bij KZ flitsten ongetwijfeld door de hoofden van menig DeetosSneller… “Het zou toch weer niet zo gaan?” Jimin de Vries maakte daar snel een einde aan door de 5-5 binnen te schieten en Jordi bevestigde dat door de rood-witten wederom aan de leiding te brengen. Het restant van de eerste helft bleven de twee teams om-en-om scoren en dat leidde tot de 7-7 ruststand.

Het tweede bedrijf startte rommelig. Onnauwkeurige passing en dientengevolge onnauwkeurige afronding. En dit aan beide kanten. Het was Maureen Oudman die namens de thuisploeg als eerste de zenuwen van zich afschudde en DeetosSnel na vier minuten weer op voorsprong zette. Dit bleek een kantelpunt: de doelpunten vielen nu een stuk gemakkelijker. En even later stond de 9-9 op het scorebord. Dat was het moment dat Randy Oosting opstond en met twee rake afstandsschoten zette hij DeetosSnel weer sinds lange tijd op een voorsprong van twee punten. En dat bleek eigenlijk ook direct de beslissende tussensprint. KCC bleek niet meer bij machte om dit gaatje te dichten. De gasten zouden nog wel twee keer tot op één punt terugkomen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Het tijdstip van de grote wisseltrucs brak nu aan. Bij DeetosSnel werden Brett Zuijdwegt en Maureen Oudman van vak gewisseld en bij KCC werd Jack Potter gebracht ten faveure van de in de afronding niet heel gelukkige Stephan Groeneweg. Adrienne van Ofwegen werd ook van vak gewisseld met Tessa van Noordzij om zo het koppeltje met Brett Zuijdwegt in stand te houden.

Met nog minder dan 10 minuten op de klok na een time-out van DeetosSnel bij de stand van 14-13 was het weer Randy Oosting die de marge verdubbelde. Even later deed ook Jordan de Vogelaere nog een duit in het zakje en dat was de daadwerkelijke beslissing. Jimin de Vries scoorde nog maar eens een strafworp om zo de thuissupporters een geruststellend gevoel te geven. Bij DeetosSnel kwam Stephanie van Geffen nog in de ploeg voor Marit Nieuwland. Het slotakkoord was voor de zeker in de tweede helft gevaarlijke Tessa van Noordzij. Zij bracht het verschil met twee rake schoten terug tot twee doelpunten: 17-15 en wie weet is dat nog heel belangrijk aan het einde van de rit als het onderlinge resultaat mogelijk van belang is. Voor nu telt echter de overwinning van DeetosSnel. De eerste punten zijn binnen. We zijn weer echt terug in de League!

Er is echter nog veel werk aan de winkel, want met het scoren van 14 en 17 doelpunten loopt de afronding nog verre van optimaal. En daarmee gaan normaal gesproken niet veel wedstrijden gewonnen worden. Volgende week mogen we op bezoek bij LDODK/Rinsma Fashion. Dat wordt een mooie, nieuwe uitdaging. Zij scoren er de eerste weken al lustig op los, dus moeten er komende week wel weer stappen gezet gaan worden.

Doelpuntenmakers DeetosSnel:
Jimin de Vries 7x (3 sw), Randy Oosting 3x, Brett Zuijdwegt 2x, Jordan de Vogelaere 2x, Maureen Oudman 1x, Francy Crielaars 1x, Jordi van Elburg 1x

Doelpuntenmakers KCC/SOnatural:
Tessa van Noordzij 4x, Stefan Dekkers 3x, Stephan Groeneweg 2x, Steven Verhoeff 2x (2 sw), Mark Behrens 2x, Adrienne van Ofwegen 1x, Jack Potter 1x