DeetosSnel moet het hoofd buigen voor TOP (24-28)

Door:
Aangepast: 2 december, 2018

In een goed gevulde thuishal heeft DeetosSnel verloren van regerend landskampioen TOP/SolarCompleet. De thuisploeg bood kranig tegenstand, maar de gasten uit Sassenheim waren gewoonweg een maatje te groot. Een fase van tien minuten kort na het begin van de wedstrijd waren genoeg voor TOP om het beslissende gat te slaan en daarmee een gewonnen wedstrijd te spelen. Via een 13-19 ruststand werd uiteindelijk afgesloten met 24-28.

DeetosSnel startte messcherp en Randy Oosting schoot na 8 seconden al de eerste bal binnen. Het publiek ging er in Dordrecht eens lekker voor zitten. Even later was het alweer 1-1 door Nick Pikaar die vanaf de strafworpstip mocht aanleggen. En dat zou niet de enige strafworp van dit duel blijken te zijn. Jimin de Vries zette de thuisploeg nog eens op voorsprong, maar daarmee was de koek voor DeetosSnel eigenlijk wel op. Sanne Jousma maakte de gelijkmaker en dat leek het sein te zijn voor de landskampioen om even echt gas te geven. Binnen no-time was het 2-5 en zag DeetosSnel coach Gert-Jan Kraaijeveld zich geroepen tot het nemen van een time-out. TOP was hiervan niet onder de indruk en liep verder uit tot 2-9 halverwege de eerste helft. DeetosSnel kon zich moeilijk onder de verdedigende druk uitspelen en als het dan al tot een goede schotpoging kwam, was de rebound regelmatig voor TOP. Daarnaast combineerden de gasten soepeler en in een veel hoger tempo. Op dat moment kon gevreesd worden voor een heuse oorwassing.

De roodwitten uit Dordrecht leken zich te realiseren dat het zo niet langer kon en rechtten de rug. Jordan de Vogelaere slechtte de ban door de 3-9 van afstand binnen te schieten. Gevolgd door de 4-9 van Jordi van Elburg. Het tweede deel van de eerste helft bleef het verschil tussen de vijf en zeven punten. Opvallend aan het scoreverloop was dat de doelpunten bij DeetosSnel voornamelijk uit de handen van de heren kwamen en dat dit bij TOP veel gelijker over de dames en heren verdeeld was. De rust werd bereikt met een 13-19 voorsprong voor de Sassenheimers.

Ook na rust begon DeetosSnel prima. In een paar minuten tijd verkleinde Jordi van Elburg via een schot en een strafworp de marge naar vier. Sanne Jousma scoorde met een mooie doorloopbal een toch best belangrijk doelpunt en hoopte hiermee het offensiefje van de thuisploeg te breken. Maar dat bleek niet geheel gelukt te zijn. Jordan de Vogelaere met een strafworp en Randy Oosting van afstand lieten DeetosSnel zelfs terugkomen tot drie: 17-20 na 7 minuten in de tweede helft.

Paul Anholts die door de Dordtse verdediging meer een meer vrijgelaten werd om zo de meer erkende aanvallers van TOP minder aan bod te laten komen. Hij profiteerde daar echter wel van en zeker nadat Jet Hendriks zich twee keer succesvol met de afronding bemoeide was de (kleine) kans op een stuntje wel verkeken. Halverwege de tweede helft was de marge van zes weer hersteld: 17-23.

Randy Oosting zorgde met een heuse toverbal uit de draai voor een hilarisch moment (en een mogelijke nominatie voor “doelpunt van de week”?) De gasten bleven er vrij stoïcijns onder en breidde hun voorsprong zelfs nog verder uit. Drie minuten voor tijd was het 20-28 en nam DeetosSnel nogmaals een time-out. Wat er gezegd is, blijft vooralsnog een raadsel, maar het miste zijn uitwerking niet. Via tweemaal Randy Oosting en eenmaal Jimin de Vries en Jordan de Vogelaere kreeg de stand uit Dordts oogpunt een draaglijkere aanblik: 24-28. Voor de jonge ploeg van DeetosSnel zeker een leerzame wedstrijd waarin duidelijk werd dat het zeker niet misstaat in de League. Maar ook werd goed blootgelegd dat het moeilijk aanhaken is als een ploeg als TOP echt gas geeft. Er zit echter ook een duidelijk stijgende lijn in het spel van de Dordtenaren en dat geeft de burger moed. Ook was het mooi om te zien hoe onze talenten als Randy Oosting en Brett Zuijdwegt zich staande wisten te houden tegen toppers als Mick Snel en Celeste Split.

Volgende week op naar Papendrecht voor een hernieuwde uitgave van de enige echte derby der Drechtsteden. Het behoeft geen uitleg dat dit opnieuw een flinke uitdaging gaat worden.

Doelpuntenmakers DeetosSnel:
Randy Oosting 6x, Jordan de Vogelaere 6x (3x sw), Jordi van Elburg 5x (3 x sw), Jimin de Vries 4x, Marit Nieuwland 2x, Maureen Oudman 1x

Doelpuntenmakers TOP/SolarCompleet:
Mick Snel 7x (2x sw), Sanne Jousma 4x, Barbara Brouwer 4x, Nick Pikaar 4x (3x sw), Jet Hendriks 3x, Celeste Split 3x, Paul Anholts 2x, Frank Mostard 1x