DeetosSnel doet weer lang mee, maar laat de punten aan DOS’46

Door:
Aangepast: 13 januari, 2019

In de Cashback World Korfbal League stond afgelopen zaterdag in Dordrecht de wedstrijd tussen DeetosSnel en DOS’46 op het programma. Voor DeetosSnel zijn op dit moment alle punten meegenomen en voor DOS was dit de mogelijkheid om een gaatje te slaan met de onderste ploegen en zo weer de blik naar boven te kunnen richten. DeetosSnel kon lange tijd mee en stond iets na het eerste kwart zelfs op een voorsprong van twee punten. DOS’46 wist dit echter in het restant van de eerste helft volledig om te buigen naar een 13-18 voorsprong. Dit gat bleek voor de Dordtenaren een te groot obstakel en hoewel DeetosSnel nog twee keer heel dichtbij kwam, gingen de punten uiteindelijk naar Nijeveen: 29-33.

Bij DeetosSnel helaas geen basisplaats voor Randy Oosting die met een gebroken middenvoetsbeentje aan de kant moest toekijken. Voor hem speelde Mats van Gemert, die dat naar behoren deed. Bij DOS’46 daarentegen wel weer een herstelde Harjan Visscher in de basis.

Het begin van de wedstrijd was voor de gasten uit Nijeveen. Fenna de Jong en Jelmer Jonker schoten direct met scherp en al snel stonden de gasten op een 0-2 voorsprong. Maureen Oudman liet met een prima doorloopbal zien dat DeetosSnel de huid duur wilde verkopen. De gasten bleven echter het initiatief houden en na vijf minuten was er na een treffer van Leander Zwolle wederom een gat van twee: 2-4. De Dordtse twee J’s (Jordan de Vogelaere en Jordi van Elburg) zorgden wederom voor een gelijke stand.  Een wat scherpere tussensprint van DOS leidde zelfs tot een gat van drie, maar ook nu lieten de roodwitten het niet afweten en in een tijdsbestek van twee minuten werd het gat gedicht en zelfs een voorspong genomen: 8-7 na 12 minuten. Max Malestein schoot DOS’46 weer naast DeetosSnel. Het eerste aanvalsvak van de Dordtenaren schoot hierna via Jimin de Vries en Brett Zuijdwegt de thuisploeg op een voorsprong van twee. Bart van Lee werd vervolgens verdedigend in de ploeg gebracht voor Mats van Gemert om te proberen te consolideren. Dit pakte echter niet zo uit als gehoopt. Binnen no-time had Harjan Visscher er twee in liggen en stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Dit was het begin van de (uiteindelijk misschien wel) beslissende tussensprint van DOS’46. Jelmer Jonker en Fenna de Jong deden ook een duit in het zakje. En vervolgens was het echt even DOS-tijd. Francy Crielaars hield de thuisploeg met twee rake vrije ballen nog een beetje in het spoor. Maar het leidde wel tot een 13-18 ruststand.

Ook na rust waren het de gasten die als eerste de mand vonden en zo stond er kort na rust al een 13-20 stand op het scorebord. Het was zeker niet zo dat DeetosSnel geen kansen creëerde, maar door de wedstrijd heen werden teveel opgelegde kansen gemist. Dat is dan net het verschil met de wat meer geroutineerde ploegen. Brett Zuijdwegt beëindigde de doelpuntenloze fase van DeetosSnel in de vierde minuut na rust.  Tot in de 9e minuut na rust was er een soort van status quo. Om en om scorend bleef het gat zes punten. Via Maureen Oudman met weer een prima doorloopbal, Jordan de Vogelaere met een schot en Jimin de Vries vanaf de strafworpstip kroop de thuisploeg weer een beetje dichterbij.  Jelmer Jonker leek de Dordtse dadendrang te stoppen door de 21-25 binnen te schieten, maar niets was minder waar. De Dordtse 3J’s (Jordi van Elburg, Jordan de Vogelaere met een Randy-achtige one-hander en Jimin de Vries) brachten de thuisploeg terug binnen schootsafstand: 24-25 met nog tien minuten te gaan. Er waren wat kleine kansjes voor de gelijkmaker, maar weer was het Jelmer Jonker die de deur dicht deed. Jordi van Elburg deed DeetosSnel weer terugkomen tot één… Nu was het echter Harjan Visscher die voor DOS’46 zorgde voor enige opluchting. En vervolgens gooide Jelmer Jonker zes minuten voor tijd de wedstrijd definitief op slot: 25-29. Er werd de laatste minuten nog aardig wat gescoord, maar het verschil bleef uiteindelijk op vier punten steken…29-33.

DeetosSnel liet weer zien grote delen van de wedstrijd mee te kunnen. En het blijft over een groot hart beschikken. Een schier onoverbrugbare achterstand van zes doelpunten schrikt de ploeg niet af. Dat zou zich toch een keertje moeten gaan uitbetalen? DOS’46 liet het bijna gebeuren, maar bleek aan het eind net een tandje beter. De punten gaan terecht naar Drenthe; de complimenten blijven achter in Dordrecht.

Volgende week volgt voor DeetosSnel de uitermate belangrijke uitwedstrijd in Bennekom bij DVO. Daar moet het dan echt gebeuren…

Doelpuntenmakers DeetosSnel:
Jimin de Vries 9x (2x sw), Jordan de Vogelaere 7x, Jordi van Elburg 4x, Brett Zuijdwegt 3x, Francy Crielaars 3x, Maureen Oudman 2x, Marit Nieuwland 1x

Doelpuntenmakers DOS’46:
Jelmer Jonker 10x (1x sw), Harjan Visscher 7x, Leander Zwolle 4x, Fenna de Jong 3x, Nienke Hintzbergen 3x, Max Malesteijn 2x, Geertje Hoekstra 2x, Kim Petersen 2x

Door: Marcel Roos