DeetosSnel poets het blazoen op, maar verliest wel

Door:
Aangepast: 10 februari, 2019

In een wedstrijd met meerdere gezichten heeft DeetosSnel het blazoen weer een beetje opgepoetst. Na de harde nederlaag van vorige week in Capelle was het zaak om de rug weer te rechten tegen LDODK/Rinsma Fashion. Hoewel er voor de Dordtenaren al snel een grote achterstand te noteren viel, kwam DeetosSnel halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte. Deze inhaalrace kostte de thuisploeg echter dusdanig veel kracht dat LDODK uiteindelijk met een 23-27 overwinning op huis aan ging.

Voor het thuispubliek was het afwachten hoe DeetosSnel zich herpakt had na de harde dreun van vorige week bij KCC. De thuisploeg begon gespannen aan de wedstrijd en dat resulteerde in nogal wat plaatsfouten en dus weinig doelpogingen. LDODK profiteerde daar via twee keer Friso Boode en één keer Erwin Zwart optimaal van. En zo was het na vijf minuten al 0-3. Dat beloofde weinig goeds voor de Dordtse fans. Gelukkig voor hen stonden de dames aan DeetosSnel-kant op. Binnen twee minuten hadden Brett Zuijdwegt, Francy Crielaars en Maureen Oudman het gat gedicht.

Het leek alsof LDODK dit als een klein incident beschouwde, want met een 0-4 tussensprint was het alweer vrij snel 3-7. Brett En Francy konden nog wel wat terugdoen, zodat het na veertien minuten 5-8 stond. Helaas was het daarna weer alleen LDODK wat de klok sloeg. Over veel schijven wisten de Gorredijkers de mand te vinden en tien minuten voor rust was de stand 5-14. Een ware afstraffing leek op stapel te staan. Maar in de laatste tien minuten voor rust wisten de rood-witten ook weer wat vaker de korf te vinden, waardoor het gat bij rust iets minder groot was: 10-17.

Toen Marjon Visser vlak na rust de 10-18 binnen schoot leek niets erop te wijzen, dat een heuse inhaalrace op het punt van beginnen stond. Stephanie van Geffen werd voor Maureen Oudman in het veld gebracht, die op haar beurt de plek van Marit Nieuwland in het andere vak overnam. Dit resulteerde al direct in een doelpunt van Stephanie en Jordan de Vogelaere scoorde in de aanval erna de 12-18. Henk Jan Mulder zag in dat een time-out voor LDODK handig kon zijn. Dit brak het hernieuwde elan van DeetosSnel echter niet. Jimin de Vries en Maureen Oudman schoten DeetosSnel weer iets dichterbij. Marjolijn Kroon zorgde voor een kleine onderbreking van de Dordtse dadendrang. Maar Stephanie van Geffen bekroonde haar goede invalbeurt met een tweede treffer. Erwin Zwart zorgde met nog maar een doelpunt voor de 15-20 in de tiende minuut na rust. Dit was echt het sein voor DeetosSnel om ‘va-banque’ te spelen. De DeetosSnel-hooligans lieten zich massaal horen en DeetosSnel was in deze fase de bovenliggende partij. Curieus genoeg waren de vijf treffers die zouden volgen en waarmee DeetosSnel op 20-20 zou komen allemaal ‘stippen’. Jimin de Vries mocht drie keer aanleggen en Jordi van Elburg mocht dat dus twee keer doen. Brett Zuijdwegt kreeg de laatste in deze serie mee, nadat ze bij een doorbraak hard in botsing kwam met Friso Boode. Ze had wel een paar minuten nodig om weer op de been te komen. En helemaal fris kon ze ook niet direct zijn . Na de vakwissel profiteerde Marjolijn Kroon daar tot twee keer toe ijskoud van. En Erwin Zwart deed vervolgens ook nog een duit in het zakje. En zo was het hele harde werken door DeetosSnel in twee minuten tijd weer compleet ongedaan gemaakt: 20-23 na 18 minuten.

De thuisploeg had niet meer de kracht om een tweede huzarenstukje te volbrengen. Langzaam liep LDODK nog wat verder weg van DeetosSnel. Het gat werd zelfs weer even vijf punten. Het was Jordan de Vogelaere die uiteindelijk de eindstand bepaalde op 23-27.

Weer liet DeetosSnel zien dat het in fases echt mee kan doen in de korfballeague; alleen zijn er ook fases waarin het achter de feiten aanloopt. In 13 minuten van 3-3 gelijk naar 5-14 achter dat is toch echt te gortig.

Komende weken is het zicht op punten minimaal. Eerst uit naar TOP en daarna komt PKC op bezoek. Dat zijn natuurlijk wel prachtige wedstrijden om te spelen! En de bal is rond…

Doelpuntenmakers DeetosSnel:
Jimin de Vries 7x (4x sw), Brett Zuijdwegt 3x, Jordan de Vogelaere 3x, Jordi van Elburg 3x (3x sw), Francy Crielaars 2x, Stephanie van Geffen 2x, Maureen Oudman 2x, Mats van Gemert 1x

Doelpuntenmakers LDODK/Rinsma Fashion:
Erwin Zwart 7x (1x sw), Marjolijn Kroon 6x, Marjon Visser 3x, André Zwart 3x, Friso Boode 3x (1x sw), Lieneke Pries 2x, Julian Frieswijk 2x, Femke Faber 1x

Door: Marcel Roos