DeetosSnel verliest van Fortuna/Delta Logistiek

Door:
Aangepast: 11 maart, 2019

Vooraf wist DeetosSnel dat de thuiswedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek één van de laatste strohalmen was waaraan de Dordtenaren zich konden vastklampen om zo het degradatiespook nog even buiten de deur te houden. De thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd. Het smaakte in het begin nog even het genoegen van een voorsprong of drie, maar al snel was duidelijk dat de thuisploeg deze wedstrijd niet in klinkende munt zou kunnen omzetten. Via een 9-15 ruststand liepen de gasten in de tweede helft nog verder uit naar een uiteindelijke 14-22 overwinning.

In deze matige wedstrijd (wel te zien aan het uiteindelijke aantal doelpunten) opende Daan Preuninger namens Fortuna de score. DeetosSnel liet echter zien er nog steeds in te geloven en al snel counterde Brett Zuijdwegt met een afstandsschot. En Jordi van Elburg zette de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong. Na de gelijkmaker van Nik van der Steen waren het Maureen Oudman en Jimin de Vries die zelfs een marge van twee bewerkstelligden. Verder lieten de gasten uit Delft het niet komen. Nik van der Steen en Mirjam Maltha (die in de eerste helft een hoog percentage haalde) zetten Fortuna weer op gelijke hoogte. Hiermee was de koek voor DeetosSnel eigenlijk wel op. Het kon nog even in de buurt blijven, maar de gasten sloegen in de laatste 6 á 7 minuten voor rust hun slag. Van 8-9 liep Fortuna uit naar 9-15 en dat was tevens ook de ruststand.

De wedstrijd leek eigenlijk al gespeeld. De enige hoop op nog een beetje spanning was dat DeetosSnel furieus uit de startblokken zou knallen. Dat was echter niet het geval. Sterker nog, Joren van Nieuwenhuijzen schoot Fortuna direct op een grotere voorsprong. En toen Claire van Oosten namens de Delftenaren ook nog een duit in het zakje deed, was het zelfs voor de grootste rasoptimist aan Dordtse zijde onmogelijk om nog in een goede afloop te geloven. Gedurende de gehele tweede helft bleken de doelpunten schaars. Ook aan Fortuna kant was het moeizaam, maar zij liepen nog wel uit naar een 10-21 voorsprong. Dat deed niet geheel recht aan de verhoudingen. In het laatste stukje kroop DeetosSnel nog wat terug met als hoogtepunt de treffer van Mats van Gemert in het eindsignaal. De 14-22 eindstand was een duidelijke.

Toch was er aan Dordtse zijde nog wel positief nieuws te melden: Randy Oosting maakte middels een invalbeurt zijn rentree op de velden. En dankzij het verlies van KCC/So natural is er nog steeds een theoretische kans om de negende plaats te behalen. Daarvoor zijn nog minstens drie punten nodig in de laatste twee wedstrijden. Maar in eigen hand heeft DeetosSnel het zeker niet meer. Volgende week mag de ploeg op bezoek bij DOS ’46. Deze ploeg speelt om des keizers baard. Maar of dat een voordeel voor DeetosSnel is?

Doelpunten DeetosSnel: Brett Zuijdwegt 4x, Jimin de Vries 4x, Maureen Oudman 2x, Stephanie van Geffen 1x, Francy Crielaars 1x, Jordi van Elburg 1x, Mats van Gemert 1x

Doelpunten Fortuna/Delta Logistiek: Nik van der Steen 5x, Joren van Nieuwenhuijzen 4x, Mirjam Maltha 3x, Fleur hoek 2x, Jessica Lokhorst 2x, Marcel Segaar 2x, Daan Preuninger 2x (1x sw), Claire van Oosten 1x, Michelle van Geffen 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s:  Richard Kleinendorst