Van het bestuur … voorwoord nieuwsbrief

Door:
Aangepast: 7 mei, 2019

We kunnen er niet omheen. 24 april is bekend geworden dat ‘onze’ Brett haar korfbalcarrière gaat vervolgen bij PKC. In goed onderling overleg tussen PKC, DeetosSnel en natuurlijk Brett is het bericht wereldkundig gemaakt en heeft Brett zelf een bericht gemaakt die op onze site te lezen is.

Voor ons natuurlijk heel jammer, maar wel een keuze die we respecteren en begrijpen. Veel succes Brett en laat ze in Papendrecht maar zien hoe ze een finale moeten winnen ? en je weet dat de deur altijd voor je open staat!

Met de overgang van Brett gaan mijn gedachten naar het voetbal waar een tribune gebouwd kan worden of een kantine wordt verbouwd dankzij de opleidingsvergoedingen die de amateur voetbalclubs ontvangen voor transfers van haar talenten. In het korfbal is hier (nog) geen sprake van en lopen de talenten zo de voordeur uit naar andere verenigingen en kan je als club alleen maar de deur voor je talenten openhouden. Het zet je aan het denken.

 

Afgelopen zaterdag stond er voor een aantal ploegen een competitieronde op het programma en allemaal aan onze Vorrinklaan. Het eerste moest de punten laten tegen een wat effectiever PKC (9-14). Ook het tweede moest de punten meegeven aan de bezoekers uit Papendrecht (15-20). Onze A1 blijft na de overwinning op HKV/Ons Eibernest (16-11) in de race voor de kruisfinales. De C1 creëerden tegen het langere ONDO veel kansen. Helaas konden ze opgelegde kansen niet omzetten in doelpunten en werden de punten verdeeld (7-7). Het 9e won afgetekend van Vriendenschaar (22-5).

’s Avonds stonden we met heel Nederland stil bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Een moment dat je realiseert dat we in een mooi en vrij land wonen en wat voor offers er zijn gebracht en welke gedurfde acties daarvoor zijn en worden genomen.

 

In de zomervakantie zal de gemeente ons kunstgras gaan vervangen waardoor we weer jaren vooruit kunnen.

Vanwege de afmetingen  van het huidige veld is het helaas niet mogelijk om 3 grote velden aan te leggen. Er zullen 3 E/F-velden en 2 normale velden worden aangelegd. Bij het hoofdveld (voor de kantine) komen er dug-outs. Al met al gaat onze veld accommodatie er weer mooi uitzien.

 

Klik hier voor een volledige afbeelding.

 

 

 

 

In de maand mei en juni staan er diverse leuke activiteiten op het programma:

• 20 mei: Clinic voor de C’s met Talentteam-NL
met onze eigen Brett, Randy en Jordi
opgeven kan t/m 15 mei via https://www.knkv.nl/node/19922
Voor meer informatie: klik hier

• 31 mei: Bosdag voor de Kangoeroes t/m D’s
Voor meer informatie: speciale site van de bosdag
Inschrijven kan t/m 25 mei naar jac@deetossnel.nl

• 4 t/m 7 juni: Avondvierdaagse voor iedereen
Voor meer informatie speciale site voor avondvierdaagse
Inschrijven kan t/m 13 mei naar avondvierdaagse@deetossnel.nl

• 7 t/m 9 juni: XXL Pinksterweekend voor iedereen
Voor meer informatie is er een speciaal document aangemaakt
In tegenstelling tot eerdere berichten zal vanwege de veiligheid en de door de gemeente opgelegde regels er in de sporthal overnacht worden.

• 22 juni: John Boogers Koppelschiettoernooi
Natuurlijk willen we dat er zoveel mogelijk leden/ouders/supporters etc. meedoen met het koppelschieten. Ook verwelkomen we dit jaar heel graag onze oud-leden.
Inschrijven kan t/m 9 juni via koppelschieten@deetossnel.nl

 

Vanuit diverse kanten hebben wij naar aanleiding van het door ons georganiseerde NKD (6 april), complimenten mogen ontvangen.
De eerste zeer positieve geluiden kwamen al in Wijk bij Duurstede (mijn eigen kinderen speelden daar hun NK) tot mij. Als dit dan bevestigd wordt door andere verenigingen en bezoekers kan je alleen maar trots zijn op de organisatie en alle vrijwilligers. Een dikke duim is dan zeer op zijn plaats!

Op Hemelvaartsdag zullen een aantal DeetosSnellers hun kunsten gaan vertonen tijdens de diverse RTC-toernooien. Onder 15 met Sifra, Isa, Jinthe, Amy en Bora bij NKC in Nijverdal en U19 met Tess, Dennis en Owen bij PSV in Eindhoven. Allemaal veel succes en vooral veel plezier.

Dit jaar zijn we genomineerd als club van het jaar. Vanaf 6 mei tot 7 juni kan er gestemd worden op https://www.clubvanhetjaar.nl

Namens het bestuur,
André