DeetosSnel kan het net niet bolwerken tegen DOS’46

Door:
Aangepast: 8 september, 2019

Een week na het grandioze eeuwfeest mocht het vernieuwde DeetosSnel thuis aantreden tegen DOS’46. In een onderhoudende wedstrijd, gespeeld onder wisselende omstandigheden, stond DOS’46 het gehele duel aan de goede kant van de score. DeetosSnel wist het nog heel lang spannend te houden, maar in de laatste vijf minuten werd het pleit beslecht: 16-20.

DeetosSnel begon met de nieuwelingen Shiara Driesen en Jarre de Ley in de basis. In het begin was het nog flink zoeken aan Dordtse kant. De gasten namen al direct een voorsprong en pas na vijf minuten wist Jimin de Vries een vrije bal om te zetten in een treffer. Daarna bleef het initiatief liggen bij de gasten. Vrij snel na de gelijkmaker stond het 1-3. De weergoden waren het er duidelijk niet mee eens en een flinke regenbui maakte het er niet aangenamer op. Maar weer was het Jimin de Vries die de thuisploeg in de race hield.

Daarna brak de Belgische periode aan: Shiara Driesen mikte eerst van afstand raak en daarna deed Jarre de Ley hetzelfde met een prima actie naar binnen en ook nog een schot van afstand. DOS’46, toch de regerend veldkampioen, liet zich in deze fase ook niet onbetuigd en zo stond het na 23 minuten 5-7. Ondertussen had Sharon Vink na een harde botsing het veld moeten verlaten ten faveure van nog een nieuweling Anouk van Breda. Voor rust liepen de Nijeveeners nog een doelpuntje verder uit: 7-10. Het verschil zat hem eigenlijk in het feit dat DOS’46 over twee maal zoveel schijven wist te scoren dan de Dordtenaren.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de verf. Iris Dolderman schoot direct na rust de 8-10 binnen en langzaam maar zeker kwam er weer wat meer geloof in een goed resultaat. Misschien ook door het scoreverloop bij de tweede teams de wedstrijd ervoor: DOS’46 stond daar de gehele wedstrijd voor, maar bij het eindsignaal was het toch echt 20-19 voor DeetosSnel 2. Halverwege de tweede helft stond het dan ook weer bijna gelijk: 12-13. Stephanie van Geffen en Jordi van Elburg scoorden mee met Jimin de Vries en dat zorgde dus ook voor de aansluitingstreffer.

DOS’46 bleef echter ook over meerdere schijven scoren en zeker de dames aan Drentse kant lieten wat dat betreft van zich horen. Tot vijf minuten voor tijd kon DeetosSnel aanhaken. Maar steeds als er een verschil van één op de borden kwam, wist DOS’46 direct meet te scoren. Een echte kans om gelijk te komen zat er dan ook niet in voor de rood-witten. Eigenlijk alleen na de 16-17 van Jimin de Vries had het kunnen gebeuren. Een aantal minuten stokte de scoringsdrift aan beide kanten. Met een beetje mazzel had het nog echt spannend kunnen worden. Maar na de 16-18 vijf minuten voor tijd en een ‘er met flink wat pecht uitdraaiend’ schot van Jordan de Vogelaere bleek de wedstrijd gelopen. De 16-19 en 16-20 waren slechts voor de statistieken.

Al met al een hoopgevend begin voor DeetosSnel. DOS’46 liet echter zien dat het gevaarlijker is in de breedte en dat is uiteraard een sterk wapen.

Volgende week volgt de uitwedstrijd in Sassenheim bij TOP/SolarCompleet.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 7x, Shiara Driesen 3x, Jordi van Elburg 2x, Jarre de Ley 2x, Iris Dolderman 1x, Stephanie van Geffen 1x