Wijziging bij invoeren wedstrijdopstelling in de Sportlink-app

Door:
Aangepast: 12 september, 2019

Met ingang van heden heeft het KNKV een wijziging doorgevoerd in de Sportlink-app waarmee we de wedstrijden registreren en afhandelen.

Voorheen stonden alle spelers die (administratief) opgevoerd stonden in het team ook direct in de app bij de teamsamenstelling.
Weliswaar allemaal onder “wisselspelers” (en dus een lage “basis”). Van daaruit konden alle spelers eenvoudig vanaf de “bank” naar de “basis” overgezet worden.
Eventuele invallers vanuit andere teams (of spelers die administratief niet in het team waren opgegeven) moesten met de grote plus (+) handmatig worden toegevoegd.

Welnu, door de doorgevoerde wijziging zal geen enkele speler meer direct zichtbaar zijn in de teamsamenstelling.
Hierdoor zullen ALLE spelers telkens eerst handmatig toegevoegd moeten worden aan het team voor de bewuste wedstrijd.
Als je op de plus (+) klikt voor het toevoegen van spelers/speelsters zie je wel al als voorgestelde personen, degene die in het team (administratief) zijn opgegeven.
Maar het vergt dus extra handelingen.

Het KNKV hoopt hiermee te bereiken dat de samenstelling van het team (basis + bank) beter de werkelijkheid weergeeft en alleen alle personen die daadwerkelijk die dag aanwezig zijn bij het team in de wedstrijdopgave zullen staan. En dat niet altijd maar weer dezelfde 4 heren en 4 dames (of bij monokorfbal dezelfde 4 kinderen) in de basis worden vastgelegd. Dat zal niet overeenkomen met de werkelijkheid.
Het KNKV heeft hiertoe besloten om te zorgen dat bij de (jeugd)teams in het breedtekorfbal een betere puntenberekening kan worden berekend, hetgeen een juiste poule-indeling van de teams bevorderd.

Plan dus iets meer tijd in voor het invoeren van de teamopgave vóór iedere wedstrijd.