DeetosSnel in de problemen

Door:
Aangepast: 7 oktober, 2019

DeetosSnel heeft de rode lantaarn in handen in de ereklasse B, na het verlies met 15-17 van directe concurrent TOP(A).

DeetosSnel wacht na de zaal een monsterklus om handhaving in de ereklasse af te dwingen. De Dordtse ploeg verloor in de strijd om de laatste plek met 15-17 van het gepromoveerde TOP it Arnemuiden en sluit de eerst helft van het veldseizoen af met nul punten.

Het cruciale treffen met de door Dordtenaar Kees-Jan Oppe getrainde ploeg had voor de Vorrinklaan-ploeg de loper moeten uitrollen naar lijfsbehoud. In plaats daarvan overheerste teleurstelling bij spelers en het trainersduo Patrick Muurling en Niels Mastijn. “We hadden duidelijk moeite met de pressing van TOP, waardoor we aanvallend te weinig hebben kunnen brengen”, vond Muurling. DeetosSnel, waar de geschorste Jordan de Vogelaere ontbrak, verloor na een 9-9 pauzestand het contact met de Zeeuwen. De gasten, met voormalig PKC-speelster Anita de Ridder, toonden zich aanvallend een stuk slagvaardiger.

Scores DeetosSnel: Jimin de Vries (4x), Stephanie van Geffen (3x), Jordi van Elburg (3x), Maureen Oudman (2x), Shiara Driessen (2x), Wessel van Nes en Mats van Gemert.

Tekst: AD/DeDordtenaar
Foto’s: Maarten Boot