Doordeweekse bekersuccessen A1 en B1

Door:
Aangepast: 10 oktober, 2019

Deze week stond de derde ronde van de Bekercompetitie Zuid-West op het programma. A1 en B1 wonnen en bekeren verder.

Dinsdagavond speelde DeetosSnel B1 hun wedstrijd tegen Hoofdklasser Vriendenschaar B1. Bij afwezigheid van Madelief, werd de ploeg gecompleteerd door Jinthe (C1).
Vriendenschaar startte duidelijk een stuk scherper en geconcentreerder dan onze B1, wat resulteerde in twee strafworpen (waarvan er gelukkig slechts één werd verzilverd) en twee rake schoten. Hierdoor stond er binnen een aantal minuten een 3-0 achterstand op het scorebord.
Na wat tactische omzettingen door de trainers veranderde het spelbeeld daarna echter volledig. Het hele team speelde vervolgens zeer scherp en geconcentreerd. Dit resulteerde in een 6-3 voorsprong bij de rust. Na de rust ging onze B1 eigenlijk alleen nog maar beter spelen en duurde het tot halverwege de tweede helft alvorens Vriendenschaar hun vierde doelpunt scoorde. Dit betekende op dat moment een stand van 13-4. Vervolgens werd de wedstrijd zorgvuldig uitgespeeld en werd er afgefloten bij een eindstand van 15-6.

In het voorjaar volgt nu een wedstrijd in de halve finale. Hierin zal Sporting Delta B1, KCC B1 of TOP(A) B1 de tegenstander zijn.
.
.
Woensdag was vervolgens DeetosSnel A1 aan de beurt, tegen tevens een Hoofdklasse ploeg, namelijk Nieuwerkerk A1. Buiten de al langer afwezige Cindy en Lucas, moest helaas ook Patrick op de dag zelf nog geblesseerd afhaken.
Om het team te completeren werden Sander (A2), Alec en Maikel (beiden B1) opgetrommeld. Alle drie zouden ze 40 minuten spelen, mede gezien het feit dat onze B1-ers de dag ervoor al een pittige wedstrijd hadden gespeeld.
Wedstrijd begon vergelijkbaar als bij de B1, Nieuwerkerk scherper, en met drie dodelijke schoten vanaf bijna exact dezelfde positie stond er al vlot een 0-3 stand op het bord alvorens Lisa met een schot het eerste doelpunt voor onze A1 aantekende. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op tot aan 10-10. (Al stond er op het scorebord 11-11). Vervolgens wist de verdediging Nieuwerkerk van het scoren af te houden en wist het jonge aanvalsvak met twee rake schoten kort voor tijd een verschil van twee doelpunten op het scorebord te zeggen. Afsluitend wist Annelou nog loepzuiver een door Nieuwerkerk geforceerde vrije bal te verzilveren. Dit doelpunt werd direct gevolgd door het eindsignaal.
Door een foutje tijdens het bijhouden van het scorebord stond daar uiteindelijk een score van 14-11, wat eigenlijk 13-10 moet zijn. Scheidsrechter van de avond had blijkbaar de score ook niet zelf bijgehouden en gemakshalve deze score als officiële eindstand overgenomen..

Ook hier geldt dat er volgend jaar een halve finale zal volgen. Mogelijke tegenstanders zijn hier Oranje Wit A1, KCC A1 of Sporting Delta A1.