DeetosSnel verslaat Wageningen in de laatste minuten

Door:
Aangepast: 2 december, 2019

De eerste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie tegen Wageningen is door DeetosSnel omgezet in een overwinning. Beide ploegen hielden elkaar gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd in evenwicht. Pas in de laatste vijf minuten wist de thuisploeg zich van de gasten te ontdoen en zodoende konden er weer twee punten op het conto worden bijgeschreven. Het is zeker te begrijpen als de einduitslag van 25-21 voor Wageningen enigszins geflatteerd aanvoelt.

DeetosSnel startte in een niet al te kolkende DeetosSnel-hal prima. Aanvoerder Jimin de Vries nam de thuisploeg bij de hand en via een vrije bal en een afstandsschot was er al snel een 2-0 voorsprong te noteren. Maar dat Wageningen niet van plan was zich als een mak lammetje naar de slachtbank te laten leiden bleek al snel. Nena Ellermeijer schoot direct de aansluitingstreffer binnen. De doelpunten vielen in de eerste helft sowieso als rijpe appelen. In de vierde minuut werd er netjes verdeeld over beide ploegen bijvoorbeeld vier keer gescoord. Na negen minuten stond er een gelijke stand van 7-7 op het scorebord. Jimin de Vries had toen al een gele kaart voorgehouden gekregen vanwege commentaar op de leiding. De thuisploeg nam een klein tussensprintje en via Stephanie van Geffen, Jarre de Ley en Tess Voshart werd voor de eerste keer een gat van drie gerealiseerd. In drie minuten tijd hadden de Wageningers dit echter kundig gerepareerd: 10-10 na 14 minuten. Gedurende het restant van de eerste helft was het stuivertje wisselen. Uiteindelijk schoot Stephanie van Geffen met haar derde doelpunt de Dordtenaren vlak voor rust weer op voorsprong: 16-15.

Na rust was er een totaal ander beeld te zien dan bij aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg kon opeens de mand niet meer vinden en daar profiteerden de gasten van. Ondanks een time-out van DeetosSnel scoorde Wageningen vier keer op rij en zo stond er na 9 minuten in de tweede helft opeens een 16-19 tussenstand op de borden. Jordan de Vogelaere brak pas na elf minuten de ban voor de rood-witten door een strafworp meegekregen door Stephanie van Geffen te verzilveren (17-19.) Het initiatief bleef toch bij de gasten liggen, maar langzaam maar zeker kwam de thuisploeg weer beter in het spel. Bart van Lee werd in de ploeg gebracht voor Jordan de Vogelaere. Met name om Steven Landman wat meer onder druk te zetten. Daarnaast werden Maureen Oudman en Shiara Driessen aan de kant van DeetosSnel van vak gewisseld. Dit pakte uitermate goed uit. Shiara schoot direct de 20-21 binnen. Gevolgd door de gelijkmaker van Jimin de Vries. Stephanie van Geffen zorgde in de 21ste minuut zelfs voor de eerste voorsprong voor DeetosSnel na rust.

Wageningen vluchtte in een time-out, maar de thuisploeg kon niet meer van de wijs gebracht worden. De gasten hadden in deze periode ook wel wat pech in de afronding en de thuisploeg was juist weer wat scherper op dat vlak. Jordan de Vogelaere weer even in het veld voor Bart van Lee zorgde met een rake strafworp voor een wat grotere marge. En Jordi van Elburg sloot de wedstrijd af met nog twee goals. Met een 6-0 eindsprint wist DeetosSnel dus een moeilijke wedstrijd met een uitslag van 25-21 nog vrij ruim over de streep te trekken.

Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dit maal komt promovendus ODIK op bezoek. Gezien de uitslagen is de ploeg uit Barneveld een lastige klip die zeker niet te onderschatten valt. Kan DeetosSnel de weg omhoog verder vervolgen?

Doelpuntenmakers DeetosSnel:
Jimin de Vries 8x, Stephanie van Geffen 4x, Jordi van Elburg 4x (1x sw), Jarre de Ley 4x, Jordan de Vogelaere 3x (3x sw), Shiara Driessen 1x, Tess Voshart 1x

Doelpuntenmakers Wageningen:
Matte Lipke 7x (4x sw), Steven Landman 5x, Jefrrey van Huenen 3x (1x sw) , Nena Ellermeijer 2x, Iris Ilekhomon 2x, Eline van Veldhuisen 1x, Jasper Broenink 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto: AD/DeDordtenaar