DeetosSnel boekt ruime overwinning op ODIK

Door:
Aangepast: 8 december, 2019

Op de eerste zaterdag na pakjesavond boekte DeetosSnel een ruime overwinning op promovendus ODIK. De gasten beschikken over een dosis onverzettelijkheid en geven zich niet snel gewonnen. Maar uiteindelijk liet DeetosSnel zien dat het gewoonweg meer kwaliteit in de selectie heeft en al met al werd er met ruim verschil gewonnen: 27-19.

DeetosSnel startte furieus aan de wedstrijd en de gasten leken juist danig onder de indruk van de accommodatie en ambiance. Bij DeetosSnel lukte in de beginfase zo’n beetje alles en bij ODIK daarentegen eigenlijk niets. Binnen 7 minuten stond de thuisploeg dan ook op een 6-0 voorsprong gescoord door vijf verschillende spelers. Het was wel te hopen dat de gasten er een wedstrijd van konden maken. Een vroege time-out aan de kant van ODIK had ook al niet tot het gewenste resultaat geleid. Maar zoals zo vaak in de sport kantelen wedstrijden zomaar. En deze avond was dat niet anders. Nadat Lejon Bruinekreeft zijn ploeg op het scorebord schoot, leken de gasten alle schroom van zich af te gooien. Rond de twaalfde minuut had de stand een wat draaglijker aanblik vanuit het perspectief van ODIK: 6-4.

Niels Mastijn en Patrick Muurling zagen zich dan ook snel genoodzaakt een time-out te nemen. De Belgische armada van DeetosSnel werd op scherp gezet en via Jarre de Ley en Jordan de Vogelaere werd de marge weer vergroot naar 8-4. Toch liep het aan de kant van DeetosSnel niet meer zo soepel als aan het begin. Schutter Jimin de Vries had niet zijn beste dag en werd iets voorbij het eerste kwart vervangen door Bart van Lee. Het gat tussen beide ploegen bleef zo’n beetje constant tussen de drie en vijf doelpunten. Tess Voshart leek met de 15-11 het laatste doelpunt van de eerste helft te maken. Maar Leojon Bruinekreeft produceerde een onvervalste buzzerbeater en zodoende was de ruststand 15-12.

Nadat Jarre de Ley vlak na rust de 16-12 aantekende kwam Jimin de Vries weer terug in het veld voor Bart van Lee. Shiara Driessen deed ook een duit in het zakje voor de rood-witten, maar wederom pakte ODIK de draad weer op. Via Ivo Bronts die in veld kwam voor de in de eerste helft productieve Milko van Golberdinge leek er meer gif in het spel van de gasten te komen. Hij schoot ook al snel de 17-13 binnen. En een paar minuten (8e minuut na rust) later was het gat nog slechts één: 17-16. Jimin de Vries schoot nog wel van afstand de belangrijke 18-16 raak. Maar even later kwam Nout van der Wal hem aflossen (bij 19-17). Ondertussen was Bart van Lee al in het veld gekomen voor Jordi van Elburg. Nout schoot vrij snel na zijn entree van afstand raak en eigenlijk was dat het definitieve keerpunt in de wedstrijd (hij zou eindigen met een percentage van 3 op 7!) Milko van Golberdinge weer terug in het veld voor Cees Snoei was nog de enige speler van de gasten die de mand wist te vinden. Daarna was het louter DeetosSnel dat de klok sloeg. Jordi van Elburg kwam Bart van Lee weer aflossen en de Dordtenaren gaven nu echt even gas. Met 7 doelpunten op rij van de rood-witten liep het verschil weer op naar ruime proporties.

Bijna op het eind van de wedstrijd en bij een stand van 27-19 (later bleek dit de eindstand te zijn) sloeg de vlam toch nog in de pan. Jordi van Elburg kreeg eerst een gele kaart voorgehouden nadat hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter voor een actie waarbij Tess Voshart in het gezicht was geraakt. En even later was er een akkefietje tussen Jordan de Vogelaere en Ivo Brons waarbij de eerstgenoemde op de grond kwam te liggen en de laatste nogal overdreven fanatiek ‘zijn feestje’ vierde. In de hectiek eromheen kreeg coach Patrick Muurling vervolgens ook nog geel. En na afloop wilde diverse mensen uit het publiek ook nog verhaal halen. Mijns inziens allemaal nogal onnodig bij een wedstrijd die allang gelopen was. Natuurlijk, sport is emotie… maar blijf wel even bij de les.

Afijn, DeetosSnel blijft door deze overwinning in het spoor van de twee nog foutloze koplopers Dalto/Klaverblad Verzekeringen en Oost-Arnhem. Wat betreft de koppositie breken er twee belangrijke weken aan waarin DeetosSnel op bezoek mag bij deze twee. Volgende week naar Arnhem en de week erop naar Driebergen. Na die twee wedstrijden zullen we meer weten over de onderlinge verhoudingen bovenin.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jarre de Ley 5x, Jordi van Elburg 5x (2x sw), Shiara Driessen 4x, Stephanie van Geffen 3x, Nout van der Wal 3x, Jordan de Vogelaere 3x, Jimin de Vries 2x, Maureen Oudman 1x, Tess Voshart 1x
Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 6x (1x sw), Lejon Bruinekreeft 5x, Gilbert Punt 3x, Ivo Bronts 2x, Lieke Beckerman 1x, Anke Hopman 1x, Willianne Davelaar 1x