Verlies in Driebergen (30-24)

Door:
Aangepast: 22 december, 2019

DeetosSnel kreeg geen voet aan de grond in de Hoenderdaal in Driebergen. Thuisclub Dalto schoot met scherp, terwijl de combinaties aan Dordtse zijde moeizaam verliepen.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd er nog weinig gescoord en was het aftasten. Daarna gingen beide teams lange tijd gelijk op. In het 2e gedeelte van de eerste helft liep de thuisploeg echter uit. Na een gemiste strafworp (om terug op 3 doelpunten te komen) van de Dordtenaren viel tenslotte het doelpunt toch weer aan de kant en werd er gerust met 5 doelpunten verschil. Direct na rust werd dat gat alsmaar groter. Op zeker moment was de kloof opgelopen tot liefst 11 doelputen (24-13). Na wat omzettingen en wissels ging het daarna beter, was er meer daad/doelkracht en werden er minder fouten gemaakt. Het gat werd echter nooit meer kleiner dan 4 doelpunten. Bij het eindsignaal stond er tenslotte een 30-24 op het scorebord.

Na het kerstreces volgt op 11 januari 2020 direct de terugwedstrijd in Dordrecht. Kans op revanche.

Opvallende uitslag in de poule was de winst van het nog puntloze SCO bij de ongeslagen koploper Oost-Arnhem. De ploegen kruipen op de ranglijst dichter naar elkaar toe.