DeetosSnel verliest wederom van Dalto

Door:
Aangepast: 12 januari, 2020

De eerste thuiswedstrijd van DeetosSnel in het nieuwe decennium liep voor de thuisploeg uit op een deceptie. Tegenstander van dienst Dalto/Klaverblad Verzekeringen was in de laatste wedstrijd van het vorige jaar al duidelijk de betere en dat was deze zaterdag weer het geval. DeetosSnel liep eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan en de gasten uit Driebergen namen dan ook niet meer dan terecht de punten mee naar huis. Bij rust was het verschil al 7 doelpunten (10-17) en dat zou ook de uiteindelijke marge blijken te zijn: 24-31.

Dalto liet in de eerste aanval al direct zien dat het niet naar Dordrecht gekomen was om cadeautjes uit te delen. In de eerste aanval van de gasten was het direct raak via een strafworp van Joost Wattel. Jimin de Vries deed nog wel wat terug door van afstand gelijk te maken (en dat zou dan ook meteen de laatste keer zijn dat de beide ploegen op gelijke hoogte stonden.) Rudo Schulting was zaterdagavond messcherp van afstand en dat liet hij met 2 uit 2 direct zien. Kortom, Dalto stond al snel met 1-3 voor. Tot diep in de tweede helft had Schulting een percentage van boven de 50% (uiteindelijk zakte hij er met 9 uit 20 net onder…) Langzaam liepen de Driebergers verder uit. Halverwege de eerste helft was het gat al vergroot naar vier: 5-9. Maar DeetosSnel was nog niet geheel verslagen. Jarre de Ley zorgde met een prima doorloopbal uit de ruimte aangegeven door Jordan de Vogelaere voor de 6-9. En via Stephanie van Geffen en Jimin de Vries was het gat bijna gerepareerd. Matthijs den Ouden schoot echter het verschil weer naar twee. Maureen Oudman bracht de spanning nog een keer terug: 9-10. Maar daarna was het Dalto dat de klok sloeg. Binnen een minuut of vijf werd de wedstrijd beslist. De gasten hadden eenvoudigweg gemakkelijkere kansen en de afronding was mede daardoor een stuk beter. De ruststand van 10-17 was dan ook veelzeggend.

Wie aan de kant van de thuisploeg hoopte op een ander beeld in de tweede helft kwam bedrogen uit. René Siedsma en Joost Wattel vergrootten het gat namens de gasten zelfs naar 9… Jimin de Vries stribbelde een beetje tegen en bracht de stand op 11-19. Daarna werd hij van vak gewisseld met Jarre de Ley in de hoop wat te kunnen forceren. Dit werkte een beetje. Jarre wist een paar minuten later twee keer de korf te vinden en Jimin deed hetzelfde. Maar de gasten hadden zich ook niet geheel onbetuigd gelaten. De stand werd wel iets draaglijker: 16-23. Ook aan Dalto kant werd veelvuldig gewisseld. Pia Donkers moest geblesseerd het veld verlaten en verder kregen enkele spelers uit het tweede wat speeltijd. Dit zorgde er mede voor dat het verschil tussen de beide ploegen niet veel groter werd. Even was het weer tien verschil, maar dat werd al snel iets teruggebracht. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 24-31 stand. Een vrij gemakkelijke overwinning voor Dalto, dat hierdoor aan de kop van de ranglijst blijft staan. En DeetosSnel verliest definitief de aansluiting met de bovenste plekken. Sterker nog: de ploegen onderin beginnen in de nek te hijgen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DSC op het programma. En beide ploegen staan op punten gelijk. De uitwedstrijd in Eindhoven was een prooi voor DSC. Kortom, het is zaak dat DeetosSnel er volgende week staat!

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 6x, Jordi van Elburg 6x (2x sw), Jarre de Ley 4x, Jordan de Vogelaere 4x (2x sw), Stephanie van Geffen 2x, Marit Nieuwland 1x, Maureen Oudman 1x
Doelpuntenmakers Dalto/Klaverblad Verzekeringen: Rudo Schulting 9x, René Siedsma 6x (1x sw), Lotte van Motfort 5x, Joost Wattel 4x (1x sw), Matthijs den Ouden 3x, Nienke Hoogeveen 2x, Lotte Steenbergen 1x, Jeremy Westerhoff 1x