DeetosSnel verslaat DSC na tumultueus slot

Door:
Aangepast: 20 januari, 2020

DeetosSnel heeft DSC met 23-22 verslagen en kon zodoende twee punten aan het totaal toevoegen.

Na een week vol met ontwikkelingen en het stoppen van Niels Mastijn en Patrick Muurling als coaches van DeetosSnel mocht de eerste selectie van de Dordtenaren aan de bak. DSC uit Eindhoven kwam op bezoek en beide ploegen konden de punten goed gebruiken. DeetosSnel controleerde een groot deel van de wedstrijd en kon zodoende twee punten aan het totaal toevoegen. Maar eenvoudig was het allerminst. In de laatste minuut bleek DeetosSnel de gelukkigste en won het met 23-22.

Met Gert-Jan Kraaijeveld en Hans Leeuwenhoek op de bank begon DeetosSnel aan de altijd lastige klus DSC. Voor alle aanwezigen was de grote vraag hoe de thuisploeg de ontwikkelingen van de week ervoor had verwerkt. Jimin de Vries nam zoals zo vaak de thuisploeg aan de hand en schoot al snel de 1-0 binnen. Robert Roubos counterde vrij snel daarna namens de gasten. In het begin werd er om-en-om gescoord en toen Yara Koster dat patroon doorbrak door namens de uitploeg te zorgen voor een tweede op een rij nam DSC de eerste voorsprong. Dit bleek later de enige voorsprong van de gasten te zijn. Jimin de Vries en Jordi van Elburg scoorden voor DeetosSnel van afstand en zo stond DeetosSnel weer op voorsprong. Na 9 minuten zorgde Jelmar Brouwer voor de 4-4 en dus was er nog weinig verschil op te merken tussen de beide achttallen. DeetosSnel kon mede door het missen van goede kansen in deze fase nog geen afstand nemen. Maar langzaam kwam daar verandering in. Jordan de Vogelaere, die deze wedstrijd vol overgave speelde, scoorde de 5-4 en Tess Voshart verdubbelde de marge halverwege de eerste helft met de 6-4. Daarna waren Anne de Kok en Shaira Driessen trefzeker. Deze dames vochten sowieso een interessant duel uit. Bij 8-6 en met nog 7 minuten te gaan in de eerste helft moest Jimin de Vries geblesseerd het veld verlaten. Hij werd verdedigend vervangen door Bart van Lee die op zijn beurt geregeld in de aanval werd vervangen door Nout van der Wal.

De thuisploeg raakte niet echt van streek door het uitvallen van Jimin. Langzaam werd de voorspong zelfs uitgebouwd en bij rust stond er dan ook een geruststellende stand van 13-8 op het scorebord. Na rust nam DSC even het initiatief over en via Guido Brekelmans en Jelmar Brouwer kwamen de gasten weer beter in de wedstrijd. Jordi van Elburg was in deze fase goud waard voor de thuisploeg. Hij zorgde er met drie doelpunten voor dat de gasten, die ook wat gemakkelijker de mand wisten te vinden, niet echt veel dichterbij konden komen. Opvallend was dat de gasten regelmatig mochten aanleggen vanaf de strafworpstip. Robert Roubos nam die buitenkansjes graag aan en wist er vijf van de zes te benutten. Martijn van der Beld kwam in één aanvalssessie zijn opwachting maken en hij deed precies wat hij moest doen: scoren. De 18-15 om precies te zijn. Dit geeft al wel aan dat de geruststellende marge halverwege de tweede helft al aardig verdampt was. Waar DeetosSnel al flink aan het doorwisselen was, begon DSC daar ook mee te experimenteren. En dat pakte goed uit voor de gasten. Langzaam maar zeker kwam de Eindhovenaren dichterbij. Tot aan de 20-17 was er nog niet veel aan de hand. Maar via doelpunten van Anne de Kok en Joan Vos was DSC weer helemaal terug in de wedstrijd. Stephanie van Geffen hield de hoop voor DeetosSnel levend door een vrije bal netjes af te ronden. Maar de ingevallen Aram Brouwer en weer Anne de Kok zetten met nog drie minuten te gaan de twee ploegen op gelijke hoogte: 21-21.

Jordi van Elburg hield het hoofd koel en schoot de Dordtenaren weer op voorsprong. Nadat Joan Vos weer voor de gelijkmaker had gezorgd leek DSC zelfs in de laatste minuut de voorsprong te nemen door een doelpunt van Anne de Kok. Scheidsrechter Den Ouden had het spel er echter net voor stilgelegd voor een blessure van Shiara Driessen. De bal werd al snel na het hervatten van de wedstrijd onderschept en in de daaropvolgende aanval mocht Nout van der Wal een vrije bal nemen en hij profiteerde optimaal van dit buitenkansje: 23-22. De gasten hadden nog een aanval om alsnog een punt mee naar Brabant te nemen maar die leverde geen goal op. En zo was DeetosSnel blij met een belangrijke overwinning. Het kwam eigenlijk nog onnodig in de problemen, maar daardoor smaakte het zoet van de overwinning des te beter.

Volgende week staat de verre uitwedstrijd bij hekkensluiter SCO op het programma. Twee punten meenemen uit Friesland zou ook nog heel wenselijk zijn.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jordi van Elburg 6x, Jordan de Vogelaere 4x, Shiara Driessen 3x, Tess Voshart 2x, Nout van der Wal 2x, Jarre de Ley 2x, Jimin de Vries 2x, Stephanie van Geffen 1x, Martijn van der Beld 1x
Doelpuntenmakers DSC: Robert Roubos 7x (5x sw), Anne de Kok 5x, Jelmar Brouwer 3x, Joan Vos 2x, Yara Koster 2x, Aram Brouwers 1x, Guido Brekelmans 1x