DeetosSnel verliest wedstrijd met twee gezichten nipt

Door:
Aangepast: 9 maart, 2020

De laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen Oost-Arnhem is nipt verloren door DeetosSnel (24-26). Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. De eerste helft was overduidelijk voor play-off deelnemer Oost-Arnhem. Bij rust leidden de gasten met 9-19. De tweede helft was van een compleet andere orde, maar DeetosSnel kon het gat net niet repareren. De gasten gingen er uiteindelijk met de buit vandoor middels een 24-26 einduitslag.

Oost-Arnhem bleek naar Dordrecht gekomen te zijn met maar één doel: laten zien dat ze de terechte nummer twee en daarmee play-off deelnemer geworden zijn in de Hoofdklasse B. De gasten startten messcherp en vanuit alle hoeken en standen werd raak geschoten. Kortom, de Arnhemmers waren gedurende de gehele eerste helft heer en meester. De Dordtenaren konden af en toe een speldenprikje uitdelen, maar daar bleef het ook wel bij. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een stand van 9-19 en dat was geenszins geflatteerd.

Het moet interessant geweest zijn wat er in de kleedkamer van de thuisploeg besproken is, want de tweede helft stond er een totaal ander DeetosSnel in het veld. Niet alleen qua personele bezetting aangezien Nout van der Wal de tweede helft mocht starten ten faveure van Jordan de Vogelaere. Maar ook omdat het veel scherper was in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Vijf minuten na rust was er al een stukje van de achterstand ingehaald: 13-19. Halverwege de tweede helft bedroeg het gat echter nog steeds vijf punten: 17-22, waarbij Nout er al vier in had liggen (waaronder twee strafworpen.) Helaas voor hem sloeg het noodlot in de vorm van kramp toe en moest hij het veld verlaten. Mats van Gemert kwam hem vervangen.

De rood-witten behielden echter het initiatief en langzaam maar zeker sloop de thuisploeg dan ook dichterbij. Zes minuten voor tijd was het 20-24 en even daarna zelfs 22-24. Jordan de vogelaere was ondertussen weer in het veld gekomen voor Jarre de Leij. Helemaal spannend werd het drie minuten voor tijd toen Jimin de Vries middels de 23-24 de aansluitingstreffer binnenschoot. Thijs Broenink kreeg vervolgens voor de gasten een buitenkansje voorgeschoteld. Hij mocht een van de vele strafworpen omzetten in een doelpunt en daarmee de wedstrijd in het slot gooien: 23-25 met nog iets meer dan twee minuten op de klok.

Het verzet van DeetosSnel was echter nog niet gebroken. Jordi van Elburg maakte het weer spannend door een prima doorloopbal te scoren. En met nog meer dan een minuut te gaan was er nog van alles mogelijk. De bal kwam zelfs nog terug in de Dordtse aanval, maar tot een echt goede kans kwam het niet meer. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Oost-Arnhem speler Rick Verdouw en daarmee behaalde Oost-Arnhem de tweede overwinning op DeetosSnel dit zaalseizoen. Zij kunnen zich gaan opmaken voor de clash met KCC. DeetosSnel is uiteindelijk vijfde geworden door een minder onderling resultaat met DSC. Toch niet geheel de positie waarop voorafgaand aan de competitie gehoopt werd.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jordi van Elburg 7x (1x sw), Stephanie van Geffen 4x, Nout van der Wal 4x (2x sw), Jimin de Vries 3x, Jarre de Leij 3x, Shiara Driessen 2x, Jordan de Vogelaere 1x (1x sw)
Doelpuntenmakers Oost-Arnhem: Rick Verdouw 8x (3x sw), Bas Broenink 6x, Thijs Broenink 4x (1x sw), Matthijs Barends 4x (2x sw), Willemien Kragt 3x, Noa Kaptein 1x