Corono-update van het bestuur

Door:
Aangepast: 21 maart, 2020

Beste DeetosSnel’ers,

De impact die het COVID-19 virus met zich meebrengt in Nederland en de rest van de wereld kent zijn weerga niet. Ook heeft dit impact op onze club.

De tegenslag die wij krijgen als gevolg van het virus valt natuurlijk in het niet wat andere mensen te verduren krijgen. Want je gezondheid, je baan, je eindexamen, je contact met andere mensen is natuurlijk van groter belang dan korfballen.
Maar het gevoel is wel even anders de afgelopen dagen, want wat hebben we met elkaar uitgekeken naar deze mooiste weken van het jaar. We hadden het de jongens en meiden en trainers van de B1 en C1 zo gegund om te strijden op het eindtoernooi, daar leef je naartoe met elkaar. Nu gaat dat feest definitief niet door, dat voelt zo enorm zuur en sneu voor die kids!

Door de zeer begrijpelijk beslissing van de bond is voor de andere teams, die heel graag hun kampioenschap hadden binnengehaald, of hun wedstrijden uitgespeeld of gevochten voor lijfsbehoud, de zaalcompetitie ten einde.
Er zal dus helaas dit zaalseizoen geen beslissing vallen. Behalve dan een maatregel voor promotie/degradatie die als besluit over de competities zal worden heen gelegd. Begrijpelijk, maar niet leuk. De bond wil uiterlijk op 6 april hierover een beslissing nemen.

Voor de A1 is de zaalcompetitie nog niet definitief voorbij. Omdat zij in de hoofdklasse A spelen vallen zij onder Topkorfbal. Voor deze categorie (net als bijvoorbeeld de Cashback World Korfbal League) neemt de bond ook op 6 april een beslissing.

En de financiën dan? Gelukkig hebben we wat vet op de botten, dus we overleven dit wel, maar ook financieel zal het een flinke impact hebben op het resultaat van dit seizoen.

Wij willen vooral aandacht vragen voor o.a. de volgende dingen:
• De opdracht aan ons om ons aan de regels te houden zodat we deze crisis kunnen doorstaan.
• Het respect dat de medewerkers (ook DeetosSnel’ers) in de zorg verdienen.
• Het respect voor alle andere beroepen die nu zo’n cruciale rol vervullen.
• Het respect voor de leiders van ons land die verantwoordelijkheid durven nemen.