Geen bekercompetities ZuidWest

Door:
Aangepast: 27 augustus, 2020

Er zullen dit seizoen geen bekercompetities worden gespeeld in het district ZuidWest voor de A-jeugd en B-jeugd.

Het Bondsbestuur heeft in haar vergadering van 24 augustus besloten dat er dit seizoen geen bekercompetities georganiseerd gaan worden.

Dit betreft de volgende bekercompetities:
• Noord: Senioren 2 categorieën, A- en B-jeugd
• Zuid: Standaardteams dameskorfbal
• Zuid-West: A- en B-jeugd

Deze bekerrondes omvatten allen 5 a 6 speelrondes die midweeks gespeeld worden. Normaliter een drietal voor de zaalcompetities (verspreid over de 8 speelweken) en een drietal na de zaalcompetitie (in de periode van de voorjaarscompetitie, rekening houdend met de schoolexamens).

Deze competities worden dit seizoen niet georganiseerd om de volgende argumenten:

• Het advies is vanuit de overheidsinstanties en NOC*NSF om daar waar het kan zoveel mogelijk spreiding van de activiteiten op de accommodaties te organiseren en het moeten scheiden van verschillende groepen. Uit ervaring weten we dat planning van de bekerrondes passen en meten op de accommodaties is i.v.m. de andere teams die moeten trainen. Vanuit het oogpunt van het advies is het niet wenselijk om de accommodaties nog meer te belasten

• De verwachting is dat in de reguliere competitie er wedstrijden uitgesteld moeten worden of meer dan voorgaande seizoenen vrijwillig verplaatst worden naar later. Dit geeft druk op de speelkalender en de arbitrage. Vanuit het oogpunt dat we content mogen zijn met het kunnen starten met de veldcompetitie willen we niet nog meer druk op de competitie- en arbitrage planning leggen, en daarbij de druk op de vrijwilligers bij de verenigingen te verhogen.