DeetosSnel kan één helft mee met Fortuna/Delta Logistiek

Door:
Aangepast: 14 september, 2020

De eerste thuiswedstrijd van DeetosSnel was er één tegen het Delftse Fortuna. Na 7-9 bij rust eindigde de wedstrijd in 17-28.
Na het nipte verlies bij DOS’46 vorige week, was het in redelijke mate (uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen) toegestroomde publiek benieuwd naar de krachtsverhoudingen. DeetosSnel bleek in de eerste helft goed mee te kunnen met de favoriete Delftenaren. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg zelfs op een minimale voorsprong (5-4), maar even voor de thee nam Fortuna definitief het heft in handen: 7-9 bij rust.  Al snel in de tweede helft was er van een echte wedstrijd geen sprake meer. Fortuna ging beter (lees: scherper) schieten en het reboundoverwicht werd daardoor goed uitgebuit. Uiteindelijk werd er bij 17-28 afgefloten.

DeetosSnel – Fortuna blijft toch altijd een interessant affiche. Niet alleen vanwege de overeenkomende tenues, maar ook door de historie en de onderlinge banden. Zo stonden in deze versie Manon Brand (dit jaar weer terug na een aantal jaren Fortuna) en Michelle van Geffen (met een groot DeetosSnel verleden) tegenover elkaar. Op voorhand waren de gasten zeker favoriet, maar de bal is rond … (en nog meer van dat soort clichés…)

In de beginfase was het nog wat aftasten, maar na vier minuten was het Fortuna dat via Harjan Visscher de leiding nam. Nik van der Steen verdubbelde die voorsprong al snel…DeetosSnel zat niet bij de pakken neer en Jordi van Elburg deed direct daarna wat terug. Na 14 minuten was Maureen Oudman namens de thuisploeg voor de eerste maal trefzeker (2-3). Zij was sowieso aanvallend lekker op dreef deze middag. Harjan Visscher breidde de voorsprong voor de gasten weer wat verder uit. Maar toen was het tijd voor de Dordtse vijf minuten. Via Shiara Driessen, Jordi van Elburg en Jimin de Vries (die weer eens zo’n ‘als je deze schiet, dan…. ok hij zit’-schot scoorde) kwam de thuisploeg even op voorsprong. Dit werd ook wel mede mogelijk gemaakt door een slordig, met veel plaatsfouten spelend Fortuna.

Na zo’n twintig minuten werd de eerste wisselronde van Fortuna ingezet. Na ongeveer veertig minuten volgde de tweede ronde (zij speelde zodoende deze wedstrijd weer met 12 spelers.)  Tot vlak voor rust bleven de ploegen in evenwicht. Maar in twee opeenvolgende aanvallen wist Fleur Hoek de ban te doorbreken en gingen de beide ploegen rusten bij een 7-9 stand.

Na rust was het weer Harjan Visscher die als eerste de mand wist te vinden, maar Jordan de Vogelaere counterde direct. Toch werd het al snel duidelijk dat Fortuna een maatje te groot was. Langzaam maar zeker ging het schotpercentage van de gasten omhoog en het al duidelijke reboundoverwicht werd zo ook in de score uitgedrukt. Via 11-16 na twaalf minuten in de tweede helft en 15-23 na 19 minuten boekten de gasten een duidelijke overwinning van 17-28. Jessica Lokhorst, Kai Esser en Fleur Hoek waren scorend van wezenlijk belang voor de gasten. Joost Hofman scoorde zijn eerste schot in een officiële thuiswedstrijd voor DeetosSnel en Jordi van Elburg had een onvervalste buzzerbeater aan het einde van de wedstrijd.

Al-met-al een wedstrijd waarin Fortuna een maatje te groot was, maar waar DeetosSnel liet zien bij vlagen goed mee te kunnen. Zeker een wedstrijd waar Wouter Blok en zijn team mee verder kan. Volgende week verder in Amsterdam waar het lastige Blauw-Wit het goede begin van de competitie ongetwijfeld wil continueren.

Scores DeetosSnel: Maureen Oudman 5x, Jordi van Elburg 5x, Shiara Driessen 2x, Manon Brand 1x,  Jimin de Vries 1x, Jarre de Ley 1x, Joost Hofman 1x, Jordan de vogelaere 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s: Maarten Boot