Voorwoord van het bestuur … (4 feb)

« | »

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is – niet geheel onverwacht – duidelijk geworden dat er de komende weken geen versoepelingen in het coronabeleid binnen de sport gaan plaatsvinden. En dus moeten we – ook al verlangen we allemaal enorm naar het oude korfbalnormaal – noodgedwongen nog even door binnen de regels van de lockdown zoals die vanaf half december voor ons zijn neergelegd.

De jeugd is nog steeds volop aan het trainen in de buitenlucht en kan daar de broodnodige energie kwijt. De avondklok heeft daar, door een verschoven aanvangstijdstip gelukkig geen verandering in gebracht. De eerste onderlinge wedstrijden in het weekend zijn ook al weer gespeeld en dat is mooi.
In dat licht is een welgemeend bedankje op zijn plek voor trainers, TC en andere betrokkenen die er meerdere keren per week staan en er ondanks deze bijzondere en beperkende omstandigheden, met creatieve oplossingen voor zorgen dat er voor de jeugd een sportieve en sociale uitlaatklep is.
Met hoop spreken we de wens uit dat dit voor onze selecties en andere seniorenteams binnenkort ook weer werkelijkheid wordt.

Overigens worden er naast de trainingen ook andere leuke initiatieven ontplooid om de sociale honger te stillen. Zo weten we van teams die gezellig een quiz spelen in Kahoot en andere leden die onder het genot van een kopje koffie, een frisje of een glaasje wijn in Zoom bijpraten. En nu het korfbal tijdelijk voor een groot deel van de leden is weggevallen is het zo belangrijk om het sociale contact op alternatieve manieren te onderhouden. Om het chagrijn over de hele coronasituatie het hoofd te bieden en/of om weer eens onbedaarlijk met elkaar te kunnen lachen. Heb je leuke ideeën en/of ben je bereid om in de uitvoering van dat idee een rol te spelen, meld je dan bij ons!

Op een drietal onderwerpen die in de algemene ledenvergadering aan de orde zijn gekomen, zijn ontwikkelingen te melden.

Zoals eerder gemeld heeft het voltallige bestuur – ingegeven door de huidige bijzondere omstandigheden – voor een jaar ‘bijgetekend’, maar zullen er volgend jaar vacatures zijn. Om na te denken over de invulling van die vacatures en het waarborgen van de continuïteit is het bestuur bezig een zoekcommissie in te stellen, samengesteld uit een brede selectie personen binnen ons ledenbestand. Het eerste oriënterende gesprek zal binnenkort plaatsvinden.

Het bestuur heeft onlangs het beleidsplan preventie seksuele intimidatie vastgesteld. De tekst van het beleidsplan is verderop in deze nieuwsbrief integraal opgenomen en zal vanaf volgende week ook te benaderen zijn op de website. Onderdeel van het plan is dat wij als vereniging van bepaalde groepen vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zullen verlangen.
Petra van Pelt en Rosa Scharloo – Tissink hebben zich bereid verklaard om de coördinatie daarvan op zich te nemen. Zij zullen binnenkort een start maken met het benaderen van de desbetreffende vrijwilligers.

In de ALV zijn zorgen geuit over een teruglopend ledenaantal in de D- en E-jeugd. Naar aanleiding daarvan is een kleine denktank samengesteld die zich op korte termijn zal gaan buigen over de ledenwerving. In de denktank is het bestuur vertegenwoordigd door Marjolein Naaktgeboren en Cécile de Lange. Het zou mooi zijn als nog een paar mensen hierin met ons willen meedenken.
Heb je affiniteit met dit onderwerp en goede en creatieve ideeën dan word je van harte uitgenodigd om dit bij ons kenbaar te maken via secretariaat@deetossnel.nl.

Het Bestuur

DeetosSnel Korfbal