Nieuws vanuit de selectie

« | »

Wij zijn blij te kunnen mededelen dat de technische staf van de 1e en A-selectie ook volgend jaar actief zal zijn bij DeetosSnel. Wouter Blok en Gert Degenaers blijven verantwoordelijk voor het 1e en Rinke Hoekstra en Frank Mommers nemen het 2e onder hun hoede. Loek van der Wal en Alice van Geffen zullen eindverantwoordelijk blijven voor de A-selectie

Ten opzichte van afgelopen jaar zal er een behoorlijk gewijzigde 1e selectie zijn want enkele spelers hebben aangegeven dat zij volgend jaar niet meer beschikbaar zijn.
Met pijn in het hart moeten we nu het vertrek van Shiara Driesen, Jimin de Vries en Tommy Brand aankondigen.

Shiara heeft lang getwijfeld of ze na het vertrek van haar vriend Jarre de Ley nog voor DeetosSnel zou willen blijven spelen. Na lang wikken en wegen is zij helaas tot de conclusie gekomen dat enkele keren per week de reis naar Dordrecht vanuit België alleen te moeten maken een te grote belasting voor haar is.

Jimin stopt helemaal met korfballen. Jimin heeft 5 seizoenen voor DeetosSnel gespeeld. Hij geeft aan dat de stap naar DeetosSnel de beste stap is geweest die hij op korfbalgebied had kunnen maken. In zijn actieve jaren heeft hij al zijn gestelde doelen behaald maar nu ontbreekt het hem aan motivatie om nog voluit voor de korfbalsport te gaan. Hij mag terugkijken op een mooie carrière met vele hoogtepunten. Natuurlijk herinneren wij ons zijn fantastische optreden in de Hoofdklassefinale, de promotie met DeetosSnel en natuurlijk het jaar in de Korfbal League daaropvolgend. Aan een mooie korfbal carrière is een eind gekomen maar dat geeft ruimte om een andere liefde verder te ontdekken, voetbal!

Tommy heeft ook aangegeven te stoppen met korfbal. Na een aantal jaren bij Sporting Delta keerde hij terug bij DeetosSnel om aan te sluiten bij de selectie. Tommy heeft aangegeven meer tijd te willen maken voor zijn sociale en maatschappelijke carrière.

Wij danken Shiara, Jimin en Tommy voor hun inzet en wensen hen veel succes voor de toekomst. We hopen hen nog met regelmaat aan de Vorrinklaan te ontmoeten!

Gelukkig is er vanaf het spelersfront ook positief nieuws te melden, 2 oude bekenden keren namelijk terug aan de Vorrinklaan.
Brend Dingenouts en Stefan Vos sluiten met ingang van het nieuwe seizoen aan bij de selectie. Brend heeft de afgelopen jaren gespeeld bij Avanti in Pijnacker en Stefan komt terug van een avontuur bij OVVO uit Maarssen en zijn beide volledig gemotiveerd om er een mooi nieuw seizoen van te maken. Welkom terug beiden!

Het afgelopen vrijwel korfbal-loze jaar heeft een grote wissel getrokken op onze selectie. Sinds jaar en dag waren zij gewend wekelijks intensief met korfbal bezig te zijn. Het afgelopen jaar was dat ineens geheel anders. Behoudens de start van de veldcompetitie is er geen competitie geweest. Daar waar mogelijk en toegestaan is er (aangepast) getraind. Hoewel ook dit voor onze Belgische spelers i.v.m. grenssluitingen vaak niet mogelijk was. Bij iedere persconferentie was er opnieuw de spanning en hoop of er nog een competitie gespeeld zou kunnen worden. Maar telkens kregen we nul op het rekest. Al met al een moeizaam seizoen.

We hopen deze periode snel achter ons te laten en weer snel binnen de lijnen te mogen staan. Op dit moment is er nog geen zekerheid over het hervatten van de veldcompetitie, maar we gaan er vanuit dat we met ingang van het nieuwe seizoen weer zo goed als normaal kunnen opstarten.

Ondanks het vertrek van een aantal bepalende spelers staat het geraamte van onze selectie nog steeds fier overeind met grotendeels zelf opgeleide spelers. De technische staf heeft het vertrouwen uitgesproken dat zij met deze zeer gemotiveerde spelersgroep het komende seizoen positief tegemoet zien. De technische commissie voert ondertussen nog gesprekken met diverse spelers om de selectie verder te versterken en te verbreden en zo volgend seizoen weer een rol van betekenis te spelen in de Hoofdklasse.

Bestuur en Technische Commissie DeetosSnel

DeetosSnel Korfbal