De campagne Sportlief is gestart!

« | »

We willen dat iedereen in Dordrecht met plezier kan sporten en zich optimaal kan ontwikkelen. Heb jij onze campagne al gespot? Morgen gaan we echt van start en ga je Sportlief zeker tegenkomen!

Sport jij al Lief?

Sportlief =
+ Positief coachen
+ Positief gedrag
+ Inclusief (voor iedereen)

 

 

Waar staat Sportlief ook al weer voor?

Wij staan voor een positief sportklimaat
We streven ernaar dat je in Dordrecht overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos kunt sporten. Dat is wat we willen en we hebben de wens dat dit op elke vereniging zichtbaar wordt en dat ook andere verenigingen zich aan kunnen sluiten bij de campagne.

Wij staan voor inclusiviteit
Hoe verschillend ook, Sportlief straalt uit dat sport voor alle Dordtenaren is: iedereen is welkom, ongeacht beperkingen, afkomst, religie, huidskleur, seksuele voorkeur of geslacht. Acceptatie kun je als vereniging niet afdwingen, maar je kunt er wel naar streven. De uitdaging is om verschillen bespreekbaar te maken, want verschillen horen bij mensen. Waar we elkaar in vinden is de liefde voor  sport, want sport spreekt elke taal. Deze verbindende kracht kan juist positief gebruikt worden.

Wij zijn tegen discriminatie en racisme
Sport is van iedereen en voor iedereen, daarom is sport een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt de sport zo nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis op en rond de sportvelden. Met de campagne Sportlief laten we zien dat we het belangrijk vinden dat iedereen zich welkom voelt en blijft voelen in de sportwereld.

Voor meer informatie kijk op www.sport-lief.nl

 

 

Plezier en sport is het fundament voor een leven lang sporten. Plezier in sport vergroot de kans dat jeugdleden op latere leeftijd actief blijven binnen hun sportvereniging, als sporter en als vrijwilliger. Daarom staat sportplezier bij ons op nummer 1! 

DeetosSnel Korfbal