DeetosSnel verliest al in de eerste helft van Fortuna

« | »

Onder voor het publiek zeer aangename omstandigheden ontving DeetosSnel afgelopen zaterdag aan de Vorrinklaan het Delftse Fortuna/Delta Logistiek. Er was vooraf misschien wel een beetje angst voor een getergd Fortuna (aangezien het de week ervoor bij Blauw-Wit tegen een voor de buitenwereld toch wel verrassend verlies was aangelopen.) En dit bleek ook wel: Fortuna schoot uit de startblokken en binnen negen minuten stond het al 0-5. DeetosSnel had moeite met de verdedigende druk en maakte mede daardoor veel plaatsfouten. Wouter Blok zag zich genoodzaakt een time-out te nemen om de ploeg weer op de rails te krijgen. Het resulteerde een aantal minuten later in de 1-5 van Nout van der Wal. Dit betekende echter niet dat de thuisploeg meer controle over de wedstrijd kreeg. Sterker nog: vijf minuten voor de rust stond een lichtelijk verontrustende stand van 1-11 op het scorebord. Maar langzaam maar zeker wist de thuisploeg wat meer kansen te creëren en in de laatste vijf minuten werden er zelfs een aantal van die kansen verzilverd. Zodoende werd de rust bereikt met een 4-13 stand (optisch in ieder geval beter dan 1-11!)

DeetosSnel beet na rust ook gelijk van zich af en Maureen Oudman en twee keer Iris Dolderman zorgden voor een nog wat beter gevoel: 7-13 na 7 minuten. Fleur Hoek counterde twee keer namens de gasten en toen was wel écht duidelijk dat de wedstrijd gelopen was. Aan de kant van DeetosSnel was Martijn van der Beld één van de verse krachten die ingezet werden en hij was net als vorige week nadrukkelijk aanwezig met een paar rake schoten…

Toch werd het verschil tussen de teams door het meescoren van Fortuna nooit kleiner dan acht. Uiteindelijk zou Mick Snel met de 13-23 tekenen voor het slotakkoord. Al met al een verdienstelijke tweede helft van de Dordtenaren; maar het opgelopen verschil in de eerste helft was uiteraard al veel te groot om nog te kunnen hopen op iets moois.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij KCC/CK Kozijnen. Als DeetosSnel nog wil kunnen hopen op handhaving in de ereklasse dan is een overwinning eigenlijk een must. Maar KCC heeft met twee overwinningen en twee gelijke spelen al laten zien dat het goed mee kan in de ereklasse. Dat lijkt op voorhand dus weer geen gemakkelijke opgave.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Martijn van der Beld 3x, Demi Blaset 2x, Iris Dolderman 2x, Maureen Oudman 2x, Nout van der Wal 2x, Joost Hofman 1x, Wessel van Nes 1x

Verslag: Marcel Roos