DeetosSnel wint in de tweede helft van Pernix

« | »

In een vanwege de corona-maatregelen vrij troosteloze ambiance wist DeetosSnel de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe zaalcompetitie winnend af te sluiten. Dat was nochtans allerminst een makkie. Het Leidsche Pernix bleek een taaie opponent en wist zeker in de eerste helft goed partij te bieden. Een beetje ongerust toch wel werd er door de DeetosSnel-volgers naar de ruststand van 12-11 gekeken. Na rust wist de thuisploeg echter al snel een gat van zes doelpunten te slaan en daarna kwamen de Dordtenaren niet meer in de problemen. Uiteindelijk kon het publiek dat de livestream volgde wegklikken bij een 26-21 eindstand.

Verslag: Marcel Roos

Na de flinke nederlaag vorige week opgelopen in Arnemuiden tegen het plaatselijke TOP was er afgelopen zaterdag de mogelijkheid tot revanche nemen tegen het Leidsche Pernix.  Toch een vrij onbekende tegenstander voor iedereen met Deetos-bloed. Voor de leden met een Snel-achtergrond een wat bekendere naam uit het verleden (al liggen de tijden van de zogenaamde VOPS-series allang achter ons.) De gasten hadden vorige week ook flink klop gekregen tegen AW.DTV, dus zou nu al wel wat duidelijk kunnen worden over de krachtsverhoudingen in de competitie.

DeetosSnel startte met Martijn van den Beld en Demi Blaset in de basis.  En het was Demi die DeetosSnel vrij vlot aan de leiding bracht. Sowieso werd er in het begin lekker gescoord. Na vier minuten spelen was het al 2-2. Toen brak er een fase aan waarin de thuisploeg even liet zien dat er  voor de gasten weinig te halen viel in Dordrecht. Via Joost Hofman die leep uit de rebound wegstappend een korte kans wist te verzilveren, kwam de thuisploeg weer op voorsprong. En die werd verder uitgebouwd door Maureen Oudman en Quinty de Kroon. Martijn van den Beld deed er nog een schepje bovenop door een prima aanval met een korte kans doeltreffend af te ronden. Zodoende stond er na 8 minuten een geruststellende voorsprong op het scorebord: 6-2.

Maar schijn bedriegt soms en dat was zeker nu het geval. Pernix richtte zich op en binnen vier minuten stonden de beide ploegen weer naast elkaar: 6-6. Nout van der Wal zorgde daarna snel voor tegengas vanuit Dordts perspectief: 7-6. Hij was daarmee tevens de zevende speler die de mand wist te vinden voor DeetosSnel. Zo’n afwisseling in doelpuntenmakers hebben we in tijden niet gezien!

De rest van de eerste helft ging eigenlijk gelijk op. DeetosSnel kwam op voorsprong en Pernix pareerde vrij snel daarna. Martijn van den Beld zorgde een paar minuten voor rust met een mandloze treffer van afstand voor de 12-11 voorsprong voor de rood-witten.

Helemaal tevreden met de verrichtingen in de eerste helft van hun ploeg zullen Wouter Blok en Gert Degenaers niet geweest zijn. Het gevolg was echt wel dat de thuisploeg messcherp uit de startblokken schoot. Iris Dolderman, die sowieso lekker op schot was, breidde de voorsprong direct na rust uit. Een beetje knullig balverlies in de verdediging zorgde ervoor dat Sem Deurman de aansluitingstreffer kon maken. Maar daarna lag het initiatief toch echt bij de thuisploeg. Zes minuten na de rust stond DeetosSnel dan ook met 20-14 voor. Joost Hofman liet daarbij zien dat hij nog steeds kan heersen in de aanvallende rebound!

Iets voorbij driekwart wedstrijd werd de bedrijvige Martijn van den Beld vervangen door Wessel van Nes. Die bleek er wel zin in te hebben: na een prima combinatie met Mats van Gemert schoot hij met zijn eerste doelgericht actie de 23-16 binnen. Even daarna was er ook nog de primeur van een groene kaart in de DeetosSnel-hal. Die viel te beurt aan  Pernix-speler Cas Lepelaar vanwege commentaar op de leiding. Al-met-al maakte dat niet meer het verschil. Naomi de Kroon mocht haar invalbeurt ook nog omlijsten met een treffer (26-19, een minuutje voor het einde.)  Het slotakkoord was voor Pernix: Christel Zwanenburg en Vincent van Beek zorgde voor een iets draaglijkere stand voor de gasten: 26-21 dus bij het eindsignaal. Voor DeetosSnel uiteindelijk toch een goede overwinning, waarbij het in de tweede helft liet zien waartoe het in staat is.

Nu maar afwachten wat er verder met de competitie gaat gebeuren. Gaat er nog gespeeld worden of is dit vanwege alle maatregelen het (tijdelijke?) einde van deze jaargang in de Hoofdklasse A? Wordt ongetwijfeld vervolgd.