DeetosSnel wint Lockdown RegioCup

« | »

De grote teleurstelling van het stilleggen van de competitie werd de afgelopen een klein beetje goed gemaakt door de in allerijl georganiseerde Lockdown Regiocup. De resultaten van de wedstrijden van de eerste en tweede teams werden voor deze cup bij elkaar geteld.

Twee weken geleden werd er gestart bij GKV. Een prachtige 34-22 overwinning van het tweede gaf goede hoop voor het vervolg. Dat vervolg begon goed, maar in het laatste kwartier werd een voorsprong verspeeld en was GKV 1 te sterk met eenĀ  23-21 overwinning. Sporting Delta won dat weekend beide wedstrijden van Oranje Wit, zodat op doelsaldo de tweede plaats bezet werd.

De thuiswedstrijden van vorige week gaven een ander beeld te zien. Het tweede won nipt met 25-24 tegen Sporting Delta, terwijl het eerste dit keer de 30 doelpunten passeerde en de stadgenoot met 34-26 van de eerste plek verdrong. Het grote aantal dames doelpunten (namelijk 20) is hierbij zeker het vermelden waard. GKV 1 verloor dit weekend van Oranje Wit en GKV 2 haalde het verlies van de week ervoor weer in.

Gisteren werd een bezoek gebracht aan de Oranje Wit-hal in de polder. De dreiging van de persconferentie kon de kou in de hal niet wegnemen. Met de wetenschap dat voor het winnen van de cup drie punten voldoende waren, maar met de instelling om allebei de wedstrijden met winst af te sluiten werd er gestart. Het tweede haalde alvast de volle buit naar binnen met 17-22 en dat goede voorbeeld werd daarna door het eerste gevolgd. De eindstand bleef daar eveneens op 17-22 steken. Aangezien Sporting Delta beide wedstrijden tegen GKV in winst omzette, werd de eindstand in de Lockdown Regiocup als volgt opgemaakt.

1 DeetosSnel 10 + 29
2 Sporting Delta 8 + 14
3 GKV 4 – 29
4 Oranje Wit 2 – 14

 

DeetosSnel Korfbal