Voorwoord van het bestuur … (15 mrt)

« | »
Na ongeveer 5 jaar bestuursleden te hebben moeten opjagen om een voorwoord te schrijven, heb ik vandaag de eer om mijn eerste voorwoord te mogen schrijven. En inderdaad, ook deze nieuwsbrief is eigenlijk een dag later verzonden dan gepland, omdat het voorwoord nog niet af was. Het is soms best lastig om een goed stukje te schrijven.

Laat ik beginnen met mezelf kort voor te stellen aan de mensen die mij misschien niet kennen. Ik ben Martijn Naaktgeboren, 25 jaar en al ruim 20 jaar lid van deze mooie vereniging. Jullie hebben de afgelopen 5 jaar ongeveer elke twee weken deze nieuwsbrief door mij toegestuurd gekregen. Daarnaast ben ik als speler actief in DeetosSnel 6, als coach bij de A2 en op 1 maart j.l. heb ik de schone taak gekregen om mijn moeder als secretaris op te volgen in het bestuur.

Met de komst van Miquel en mijzelf is het bestuur nu aangevuld tot 6 personen. Enkel een opvolger voor de rol van bestuurslid facilitaire zaken is nog niet gevonden. Ben of ken jij iemand die zich graag bezighoudt met het dagelijkse reilen en zeilen van de club? Spreek één van ons aan bij de club of stuur een mailtje naar voorzitter@deetossnel.nl

Het is al direct een spannende en uitdagende tijd om deel uit te maken van het bestuur. De club is, na twee jaar grotendeels stil te hebben gelegen, eindelijk weer aan het draaien. Dit vergt ook weer de nodige inspanning van de vrijwilligers waar de club op draait, maar dat werpt dan ook zijn vruchten af. Zo organiseerde de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) afgelopen zaterdag een ontbijt of lunch voor de verschillende jeugdteams. ’s Avonds gingen de maaltijden van de barcommissie (BaCo) weer als vanouds massaal over de toonbank. En ook de businessclub liet zich zaterdag niet onbetuigd, want een heel aantal sponsoren was afgelopen zaterdag aanwezig rondom de wedstrijden van de 1e selectie.

Dat brengt me bij de moeilijkere zaken waar je als bestuur tegenaan loopt. Het zal de meesten niet zijn ontgaan dat we sinds vorige week een nieuwe trainer voor de 1e selectie hebben staan. Mede als gevolg van de coronaseizoenen heeft de samenwerking met Wouter Blok voor beide partijen niet opgeleverd wat we ervan gehoopt hadden. Toch wil ik Wouter via deze weg bedanken voor zijn inzet tijdens de afgelopen anderhalf jaar. Het is niet de makkelijkste periode geweest om trainer te zijn van een Hoofdklasseploeg.

Ben Crum zal tijdens de rest van de zaalperiode de 1e selectie onder zijn hoede nemen. Welkom terug Ben en veel succes de komende weken! De wedstrijd tegen DSC leverde vooralsnog geen punten op, maar de wedstrijden die er echt toe doen spelen we de komende weken pas. Aanstaande zaterdag wordt er in Pijnacker de kraker tegen Avanti gespeeld. We hopen natuurlijk op een groot aantal supporters om de ploeg daar te ondersteunen. Op 26 maart spelen we de thuiswedstrijd tegen Pernix. Bij 40 aanmeldingen wordt er een rondje Dordt gereden met een partybus voorafgaand aan de wedstrijd. Ook na de wedstrijd vindt er uiteraard weer een gezellige derde helft plaats!

De derde helft van afgelopen zaterdag was eindelijk weer als vanouds. Met zanger Danny Ebbers achter de microfoon zat het met het sfeertje wel goed en de bar draaide op volle toeren. Het is verleidelijk om op dit soort avonden het er flink van te nemen, maar blijf ook een beetje op elkaar letten. Geen alcohol onder de 18 en beperk het tot 2 drankjes als je nog de weg op moet. We hebben de afgelopen weken al een aantal keer gezien dat er ongelukken kunnen gebeuren onder invloed van alcohol.

Dan sluit ik af met een positief bericht: Op 3 maart 2022 zijn Lars en Jellie (uit DeetosSnel 13) ouders geworden van Anthony Mike van der Schans. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!

Namens het bestuur,
Martijn Naaktgeboren

DeetosSnel Korfbal