DeetosSnel plaatst zich voor de Tussenklasse

« | »

Afgelopen zaterdag wist DeetosSnel ook de tweede wedstrijd in de play-offs voor plaatsing in de “Tussenklasse” te winnen van het Gorinchemse GKV/Enomics. Hiermee is promotie naar deze tussenklasse een feit geworden. GKV bood aanzienlijk meer tegenstand dan de dinsdag ervoor, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg van scheidend interim-coach Ben Crum uiteindelijk een overtuigende 24-17 overwinning boekte.

De eerste wedstrijd in Gorinchem werd middels een 13-24 overwinning een gemakkelijke prooi voor DeetosSnel (na een moeizaam begin, dat wel.) En met de steun van het thuispubliek in de rug was er alle reden tot optimisme voorafgaand aan de tweede wedstrijd in de tussenklasse-playoffs. Bij een goed resultaat zou promotie direct een feit zijn; bij een nederlaag zou een derde wedstrijd bij GKV volgen. Van onderschatting zou geen sprake mogen zijn: GKV had zich in een moeilijke poule naar de tweede plaats in de stand geknokt. En dat GKV deze zaterdag uit een ander vaatje zou tappen bleek al snel, want Kevin van Beest zette zijn ploeg als eerste op een voorsprong. Maar DeetosSnel was niet erg onder de indruk. Stefan Vos (twee keer) en Quinty de Kroon en Iris Dolderman schoten de rood-witten in korte tijd naar een 4-1 voorsprong. Toch was het nog geen gelopen koers. Mede door vier verzilverde strafworpen bleven de gasten goed in het spoor. Wat heet: halverwege de eerste helft waren de twee teams weer helemaal in evenwicht: 7-7.

Dat was het sein voor DeetosSnel om een tussensprint te plaatsen. Quinty de Kroon met een prima doorloopbal en Mats van Gemert van afstand zetten de thuisploeg op een 9-7 voorsprong. En mede dankzij een (zoals te doen gebruikelijk ) sterk reboundende Joost Hofman kon DeetosSnel veelvuldig herhalen, zodat het eerste aanvalsvak de marge via Joost Hofman en Maureen Oudman kon uitbreiden naar 11-7. De gasten lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. Aanvoerder Niek van der Weerden ging voorop in de strijd en scoorde in het restant van de eerste helft drie keer, zodat de twee ploegen met een 13-11 stand de rust ingingen. Helemaal gerust op een goede afloop kon het thuispubliek nog niet zijn.

Maureen Oudman zorgde echter al snel voor wat meer ontspanning aan Dordtse zijde door kort na rust met twee afstandstreffers de marge weer terug naar vier te brengen. GKV bleef zeker in het eerste gedeelte van de tweede helft nog tegenstribbelen. Maar echt in gevaar kwam DeetosSnel niet meer. Ondanks wat wissels aan beide kanten werd het gat niet kleiner dan drie. Nienke van der Weijden zorgde bij 18-15 nog één keer voor wat spanning. DeetosSnel nam daarna een time-out en wat daarin besproken werd, miste zijn uitwerking niet. Binnen no-time liep de thuisploeg uit naar 22-15 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Bart van Lee nam in deze fase met succes het verdedigen van Niek van der Weerden voor zijn rekening. Aanvallend werd hij dan afgewisseld door Martijn v/d Beld. In het restant van de wedstrijd bleef DeetosSnel doen wat het moest doen: op de goede momenten mééscoren. Zodoende bleef de voorsprong in tact. Bij een stand van 24-17 werd er afgeblazen en kon iedereen met een rood-wit hart zich verheugen op een geslaagde tussenklasse-campagne. Zeker in het begin na het herstarten van de competitie zag het er eerlijk gezegd niet zo heel rooskleurig uit, maar in de belangrijke laatste weken spreidde DeetosSnel een steeds betere vorm tentoon. En zo is voor volgend jaar terecht een plekje opgeëist op het tweede niveau van Nederland.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Maureen Oudman 5x, Quinty de Kroon 4x, Nout van der Wal 4x, Stefan Vos 3x, Demi Blaset 2x, Iris Dolderman 2x, Mats van Gemert 2x, Joost Hofman 1x, Martijn v/d Beld 1x
Doelpuntenmaker GKV/Enomics: Niek van der Weijden 7x, Kevin van Beest 5x, Nienke van der Weijden 2x, Guido Messerschmidt 1x, Ferry Gruijters 1x, Maren den Besten 1x

Auteur: Marcel Roos
Foto’s: Léon Evera