DOS’46 overklast DeetosSnel

« | »

Onder een heerlijk zonnetje werd de 1e thuiswedstrijd na de zaal gespeeld tegen DOS’46 uit Nijeveen. De Nijeveens ploeg overklaste de thuisploeg op alle fronten en kon vrijuit spelen en herhalen. De eindstand werd uiteindelijk 9-27.

DeetosSnel startte met Naomi de Kroon op de plek van de afwezige Iris Dolderman, naast zus Quinty. Joost Hofman startte deze wedstrijd langs de kant. Het gemis aan reboundkracht liet zich dan ook voelen. Met 3 sterke reboundheren en 2 flink lange dames bij DOS’46 binnen de lijnen kon bij aanvang geconstateerd worden dat werkelijk alle directe tegenstanders langer waren dan de rood-witten, en een beetje sterker.

DeetosSnel had moeite met de druk die de tegenstander (in de zaal uitkomend in de Korfbal League en gewend aan meer tempo en druk) uitoefende. Al na 5 minuten (en 1-4 stand) was coach Gert Degenaers al genoopt een time-out te nemen om te zorgen het aantal fouten zou verminderen. Bij 1-5 had Leander Zwolle er al 4 inliggen en kwamen de kansen aan Dordtse zijde maar moeizaam tot stand. Toen het gat inmiddels was gegroeid naar 2-10 was er een kleine opleving en dubbele score door Quinty (3-10) en Naomi (4-10) en middels een strafworp de kans op het gat verder te verkleinen. Die ging jammerlijk mis, zodat de gasten verder kon uitlopen naar 4-13 bij rust.

Inmiddels stond de teller bij schutter Christian Dekker (ex KCC, Blauw-Wit, LDODK) op 6 doelpunten. Hij kon naast rebounder Pascal Frieswijk herhalen, maar had niet eens zo heel veel pogingen nodig om tot scoren te komen. In de 2e helft scoorde Dekker er vrijelijk op los en werd de grote man van de wedstrijd en nam met liefst 14 doelpunten meer dan de helft van de productie van de gasten voor zijn rekening. Halverwege de 2e helft (en stand 6-21) was er nog de wissel Joost voor Stefan. Hij ontregelde in de verdediging het spel van de Nijeveners in het betreffende vak en zorgde er aanvallend ook voor dat we iets vaker konden herhalen en schoten konden nemen. De enige doelpunten van Dordtse zijde die nog vielen waren echter in het andere vak: Martijn (2x) en Naomi. En Christian Dekker … die blijft ze er maar ingooien. De laatste 2 doelpunten kwamen uiteraard op zijn naam: 9-26 en 9-27.

Net als vorige week tegen Blauw Wit in Amsterdam slechts 9 doelpunten gescoord. Uiteraard te weinig om potten te breken. Het gemak waarmee in de slotfase van de zaal tegen ploegen als Pernix, ODIK en GKV gerebound, geschoten en gescoord kon worden is er niet. Dit is toch echt een niveautje hoger. Laten we positief afsluiten … er is groei mogelijk!

Scores DeetosSnel: Martijn vd Belt (4x), Naomi de Kroon (2x), Quinty de Kroon, Demi Blaset, Stefan Vos
Scores DOS’46: Christian Dekker (14x), Leander Zwolle (6x), Max Malestein (2x), Tessa Lap (2x), Kim Petersen, Fardau de Boer, Eline van Veldhuisen

Christian Dekker legt aan voor één van zijn 14 doelpunten.