DeetosSnel wint alsnog een wedstrijd in de Ereklasse

« | »

Toch wel verrassend wist DeetosSnel alsnog een wedstrijd in de Ereklasse te winnen. Tegen het eveneens al ‘uitgespeelde’ KCC/CK Kozijnen konden de Dordtenaren goed partij bieden. Na een 7-7 ruststand werd in de tweede helft een tussensprint ingezet die te machtig bleek voor de opponent.  Hoewel het tot aan het einde toe spannend bleef, wonnen de rood-witten terecht met 16-15.

Het al gedegradeerde DeetosSnel mocht de laatste wedstrijd op het hoogste niveau op de Vorrinklaan aantreden tegen het Capelse KCC/CK Kozijnen. Sowieso leuk omdat het een weerzien was met Randy Oosting. In deze wedstrijd, die geen echt belang meer kende, wilden de Dordtenaren het publiek toch nog vermaken en waar mogelijk gaan voor een stuntje. Martijn v.d. Beld liet al gelijk zien dat het wat dat betreft menens was door met het eerste schot direct de 1-0 aan te tekenen. Aan de andere kant bleek Randy Oosting zich ook nog wel thuis te voelen in het Dordtse en zo was het al snel 1-1. Daarna stokte het scoren even. Die andere Dordtenaar van KCC, Bo Oppe, wist als eerste weer de korf te vinden: 1-2. Dit zou een van de weinige keren zijn dat KCC de leiding nam. Iris Dolderman counterde direct en dat was eigenlijk tekenend voor de gehele eerste helft. Beide ploegen hadden moeite met het vinden van de korf, maar als er door de ene ploeg gescoord werd, dan counterde de andere ploeg eigenlijk direct. Vlak voor rust kwam KCC via wederom Randy Oosting nog eens op voorsprong. Dit doelpunt werd dan weer direct gevolgd door een Dordtse gelijkmaker: dit was de 7-7 van Maureen Oudman, die daarmee tevens de ruststand op het scorebord zette.

Na rust duurde het even, maar Mark Behrens schoot na drie minuten KCC voor het laatst op voorsprong: 7-8. Twee prima doorloopballen van Quinty de Kroon en Demi Blaset zorgen voor een vernieuwde voorsprong voor DeetosSnel. Tot aan de 10-10 kon KCC volgen, maar toen sloeg de thuisploeg via Martijn v.d. Beld en Demi Blaset voor het eerst een gat van twee. En dat werd 10 minuten voor tijd zelfs nog uitgebouwd naar een gat van drie: 14-11. De gedachte dat dit gezien het wedstrijdbeeld wel eens genoeg zou kunnen zijn voor de winst stak langzaam de kop op. Maar KCC liet zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en kwam weer terug tot op én doelpunt. Gelukkig was daar Mats van Gemert (een paar minuten na rust in het veld gekomen voor Nout van der Wal) die drie minuten voor tijd de belangrijke 15-13 binnenschoot. Toch was het nog niet gedaan. Sanne Alsem nam de 15-14 namens de gasten voor haar rekening… het zou toch weer niet misgaan? Dat bleek inderdaad niet zo te zijn. Maureen Oudman schoot de verlossende 16-14 binnen, zodat de laatste treffer van Bo Oppe slechts voor de statistieken meetelde.

Toch nog een overwinning in de Ereklasse. Wel eentje met een bitterzoet gevoel, want van een flink aantal mensen gaat afscheid genomen voor wat betreft de selectie van DeetosSnel: van Gert Degenaers, Maureen Oudman, Iris Dolderman, Stefan Vos, Jens de Bruijn, Bart van Lee en Brend Dingenouts zit het erop. Dames en heren bedankt voor de bewezen diensten en hopelijk zien we jullie nog vaak terug aan de Vorrinklaan.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Martijn v.d. Beld 4x, Maureen Oudman 3x, Quinty de Kroon 2x, Demi Blaset 2x, Nout van der Wal 2x, Iris Dolderman 1x, Mats van Gemert 1x, Stefan Vos 1x
Doelpuntenmakers KCC: Bo Oppe 5x, Randy Oosting 4x, Sanne Alsem 2x, Mark Behrens 2x, Timo van Dieren 1x , Tessa Noordzij 1x

Verslag: Marcel Roos